Mosás, mit mivel?
Férfiként egyedüli háztartásba kerültem egy időre, ezért merült fel bennem ez a kérdés.
Az oké, hogy színeset nem mosok fehérrel (világossal), de a többi ?
Pl. zokni vagy alsógatya mehet pólóval ?
Én így szoktam:
fehérek: fehér alsógatya, zokni, trikó, póló, világos törölköző fehérekhez való mosószerrel.
sötétek: sötét minden árnyalata, pólók, nadrágok, pulcsik, zoknik stb. színes mosószerrel
világosak: "közepes színek" pl.: világos zöld, világos kék stb. pulcsik, pólók, ingek, nadrágok színes mosószerrel.
Én mindent 40 fokon mosok, csak ha nagyon koszos valami, pl.: munkásruha azt mosom 60 fokon.
A legegyszerűbb megoldás, ha a fehér és nagyon világos ruhákat rakod egy mosásba fehér mosószerrel, a színeseket és sötéteket szintén egy mosásba színes mosószerrel. Érdemes beruházni jobb mosóporra, azzal 40 fokon az általános szennyeződések kijönnek.
Első mosás előtt nézd meg minden ruha címkéjét, hogy mosható-e 40, vagy csak 30 fokon. Ami 30 fokon mosható csak, azt külön kell mosnod, a többi mehet együtt, tökmindegy, milyen ruha volt épp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!