Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Szerintetek lesz baja a...

Szerintetek lesz baja a ruháknak ah csak szappanreszeléket hazsnálok a mosáshoz?

Figyelt kérdés

elegem van a bolti vacak mosógélekből, ráadásul ekcémás is vagyok.Úgy gondotlam hogy minden mosásnál lereszelek egy kis szappanreszeléket és azt dobom a dobba. esetleg egy kis mosószódát is rakok bele. Ruháim nem szoktak mocskosak foltosak lenni inkább a "szag " miatt kell kimosni .

Már próbáltam oylan receptet hoyg vízben megolvasztottam a szappanreszeléket majd hozzáadtam egy kis mosószódát és azt töltöttem flakonba, nekem nem lett gél állagú és egyáltlaán nem habzott, de gondoltam ha simán nyersen beleraknám a szappanreszeléket akkor hátha jobban kifejtené a hatást

szerintetek 1 evőkanálnyi szappanreszelék elég egy mosáshoz??

vagy hülyeség az egész:(?

2012. jan. 24. 22:25
 1/9 A kérdező kommentje:
öblítőként ecetet használnék hogy élénkítse a színt illetve fertőtlenítse a ruhákat
2012. jan. 24. 22:25
 2/9 anonim ***** válasza:

Hülyeség. Egy időben anyukámnak volt ilyen időszaka, hogy nem vett mosóport, hanem samponnal meg szappannal mosott. Az eredmény: sosem lettek teljesen tiszták a ruhák, és idővel már a mosógépből kivéve is kimondottan rossz szaguk volt. A fehérek meg beszürkültek.

Nem tudom, mire gondolsz az alatt, hogy eleged van a vacak mosógélekből, egy normális mosópor sokkal hatékonyabb, mint a szappan. Persze nem szabad a teszkógazdaságos és rokonait megvenni.

Próbálj ki inkább egy normális mosóport. Én kipróbáltam már egy csomót, de egyértelműen az ariel mellett tudom letenni a voksom. Egy mosáshoz a porból elég 75 ml, ez nagyon kevésnek tűnik, de hatékony, ha nem tömöd meg a dobot. Ha megtömöd, akkor meg mindegy, mer azt semmi ki nem mossa. Öblítésnek meg ecet, és ha van olyan opció a mosógépeden, akkor engedj rá még egy plusz öblítést.

Én is ekcémás vagyok, és ez a módszer tökéletes a ruhákra. Tiszták is, nem is marad mosóporszemcse a ruhák közt, és semlegesek is.

2012. jan. 24. 22:34
 3/9 anonim ***** válasza:
Szappan csak magában nem jó,mert a belőle kioldott mész rárakódik a ruhákra,és elszürkítik őket.Biztosan érezted már te is,mikor szappannal fürödtél,hogy a bőrödön utána ilyen lisztes bevonat képződik.A mosószódás variáció viszont sokkal jobb,azt úgy használhatod a szappannal.Ha színeseket mosol,akkor ne tegyél hozzá szappant,csak a fehérekhez.Főleg ha jóformán nem is koszosak.
2012. jan. 24. 22:37
 4/9 A kérdező kommentje:

ariellel mosok én is eddig !

akkor csak simán mosószóda??

hm még jó hogy megkérdeztem amúgy!

2012. jan. 24. 22:55
 5/9 anonim ***** válasza:

Én is mosószódával mosok jelenleg,bár nem vagyok megrögzött bio fanatikus.Én teszek hozzá mosóport is,igaz,nálunk nagyon piszkosak a ruhák,kisgyerekeink vannak.Ha te jóformán csak felsőruházatot mosol,ami inkább frissítést igényel,akkor elég lehet a mosószóda is.Ámbár én nem igazán értem ezt a mosószóda dolgot,mitől olyan bio ez,és miért jó a bőrnek,rendkívül agresszív szer,véresre marja a kezemet.Szerintem a ruhákat is kimarja,lényegében olyan,mintha zsíroldóval mosna az ember.

Szerintem,ha ekcémás vagy,és kisérletezel,akkor próbáld ki,a mosódiót,és ahhoz adj kb. 1 evőkanálnyi mosószódát,sokan arra esküsznek.

Vagy pedig valóban marad a mosópor,ecettel öblítve.Az én fiam is ekcémás,és egyáltalán nem rosszabbodik a bőre a mosóporra sem,pedig én nem öblítek ecettel sem,nem bírom elviselni a szagát.Tapasztald ki,neked melyik a legjobb,sokféle alternatíva van.De magában csak szappanreszelékkel ne moss.

2012. jan. 24. 23:12
 6/9 A kérdező kommentje:
okés köszönöm a tanácsokat:)
2012. jan. 24. 23:18
 7/9 anonim ***** válasza:

én viszont használok szappanreszeléket :)

igaz, nem minden mosáshoz, hanem csak a koszosabbakhoz, amúgy meg vagy mosószódát vagy mosódiót használok a sima hétköznapi felsőruhákhoz.

én nem vettem észre, hogy szürkítené a textilt vagy lerakódna a mosógépen, de tényleg nem minden mosáshoz használom :)

2012. jan. 24. 23:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Most mosószódázók, de egy időben én is reszeltem háztartási szappant. Ecetet használok öblítőnek, soha semmi baja a gépemnek, a ruháimnak nem lett, friss illata volt, főleg amikor napon száradtak.
2012. jan. 26. 17:34
 9/9 anonim ***** válasza:
az a baj hogy idővel a mosógép szivja meg mert levízkövesedik lerakódik a szappan meg az ilyenek de ez persze csak az én véleményem én inkább vennék olcsóbbat
2012. jan. 28. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!