Szerintetek lesz baja a ruháknak ah csak szappanreszeléket hazsnálok a mosáshoz?
elegem van a bolti vacak mosógélekből, ráadásul ekcémás is vagyok.Úgy gondotlam hogy minden mosásnál lereszelek egy kis szappanreszeléket és azt dobom a dobba. esetleg egy kis mosószódát is rakok bele. Ruháim nem szoktak mocskosak foltosak lenni inkább a "szag " miatt kell kimosni .
Már próbáltam oylan receptet hoyg vízben megolvasztottam a szappanreszeléket majd hozzáadtam egy kis mosószódát és azt töltöttem flakonba, nekem nem lett gél állagú és egyáltlaán nem habzott, de gondoltam ha simán nyersen beleraknám a szappanreszeléket akkor hátha jobban kifejtené a hatást
szerintetek 1 evőkanálnyi szappanreszelék elég egy mosáshoz??
vagy hülyeség az egész:(?
Hülyeség. Egy időben anyukámnak volt ilyen időszaka, hogy nem vett mosóport, hanem samponnal meg szappannal mosott. Az eredmény: sosem lettek teljesen tiszták a ruhák, és idővel már a mosógépből kivéve is kimondottan rossz szaguk volt. A fehérek meg beszürkültek.
Nem tudom, mire gondolsz az alatt, hogy eleged van a vacak mosógélekből, egy normális mosópor sokkal hatékonyabb, mint a szappan. Persze nem szabad a teszkógazdaságos és rokonait megvenni.
Próbálj ki inkább egy normális mosóport. Én kipróbáltam már egy csomót, de egyértelműen az ariel mellett tudom letenni a voksom. Egy mosáshoz a porból elég 75 ml, ez nagyon kevésnek tűnik, de hatékony, ha nem tömöd meg a dobot. Ha megtömöd, akkor meg mindegy, mer azt semmi ki nem mossa. Öblítésnek meg ecet, és ha van olyan opció a mosógépeden, akkor engedj rá még egy plusz öblítést.
Én is ekcémás vagyok, és ez a módszer tökéletes a ruhákra. Tiszták is, nem is marad mosóporszemcse a ruhák közt, és semlegesek is.
ariellel mosok én is eddig !
akkor csak simán mosószóda??
hm még jó hogy megkérdeztem amúgy!
Én is mosószódával mosok jelenleg,bár nem vagyok megrögzött bio fanatikus.Én teszek hozzá mosóport is,igaz,nálunk nagyon piszkosak a ruhák,kisgyerekeink vannak.Ha te jóformán csak felsőruházatot mosol,ami inkább frissítést igényel,akkor elég lehet a mosószóda is.Ámbár én nem igazán értem ezt a mosószóda dolgot,mitől olyan bio ez,és miért jó a bőrnek,rendkívül agresszív szer,véresre marja a kezemet.Szerintem a ruhákat is kimarja,lényegében olyan,mintha zsíroldóval mosna az ember.
Szerintem,ha ekcémás vagy,és kisérletezel,akkor próbáld ki,a mosódiót,és ahhoz adj kb. 1 evőkanálnyi mosószódát,sokan arra esküsznek.
Vagy pedig valóban marad a mosópor,ecettel öblítve.Az én fiam is ekcémás,és egyáltalán nem rosszabbodik a bőre a mosóporra sem,pedig én nem öblítek ecettel sem,nem bírom elviselni a szagát.Tapasztald ki,neked melyik a legjobb,sokféle alternatíva van.De magában csak szappanreszelékkel ne moss.
én viszont használok szappanreszeléket :)
igaz, nem minden mosáshoz, hanem csak a koszosabbakhoz, amúgy meg vagy mosószódát vagy mosódiót használok a sima hétköznapi felsőruhákhoz.
én nem vettem észre, hogy szürkítené a textilt vagy lerakódna a mosógépen, de tényleg nem minden mosáshoz használom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!