Mivel mérjem le a híg forró oldatom hőmérsékletét? (szappankészítés)
nos szappant fogok készíteni , 40°-osnak kell majd lennie a cuccnak de ezt honnan állapítom meg?
azt tudom hoyg vannak spec, folyadékhőmérők de azt honnan kell beszerezni? mennyibe kerülnek?
sima hőmérővel veszélyes lenne lemérni??? nameg a lúg nem marja le??? nem merném sima hőmérővel mérni.
ötlet?
aki csinál szappant ezt a részét hogyan oldja meg?
én szinte mindenhol azt olvasom a lúgnak és az olajnak azonos hőmérsékletűnek kb 40 fokosnak kell lennie .
te hoygan csinálod??? írd le létszíves? a levendulaszappannal kezdeném
http://www.youtube.com/watch?v=hYCQSUv0bZo
te hogyan állapítod meg hogy már jó a hőmérséklete?
azt sehol nem olvastam hoyg 20%os lúg kellene. Hol lehet beszerezni? háztartási vegyszerbolt?
A lúgoldat töménységét pontosan ki kell számolni az olajok függvényében, mert tökre nem mindegy. Használható a SoapCalc, vagy magyar nyelvű a [link]
Az oldat hőmérsékletét nem feltétlenül kell mérni, ha a kezed kényelmesen elbírja, akkor jó. A lúg és az olaj legyen egyforma hőmérsékletű.
Az üveget amúgy nem marja meg a lúg, tehát üvegből vagy rozsdamentes anyagból készült mérő jó. Borászati bolt, laboratóriumi kellékeket áruló bolt árul ilyesmiket 3-8000 Ft között. Szerintem nincs rá szükséged, menni fog anélkül is! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!