Háziasszonyok, őszintén mennyit takarítotok?
Nálam teljesen esetleges. Mivel nincs fix időbeosztásom, van hogy hetekig késő este zuhanok haza, máskor egész héten otthon ülök.. így amikor van időm, akkor nagytakarítás, felmosással, függönymosással, ablakmosással, ha nincs időm, akkor van hogy egy hónapi is max. csak porszívózom. Ami nem maradhat el, az a vécé kitakarítása, de az tényleg egy perc.
Port törölnöm szerencsére nem nagyon kell, az asztalokon kívül nincs igazán vízszintes felület a lakásban.
Amikor alányaimnak vagy a kedves nejemnek azta szót houom szóba ,hogy "takarítás", csak néznek rám értetlenül.Számukra ez külföldiül van ..idegen szó aminek az értelmével nincsennek tisztában.
A kupi általános és eme munka el nem végzésére a legváltozatosabb magyarázataik vannak és a legváltozatosabb ellentámadásaik.
Van ,hogy be megyek avval, hogy most akkor letolom őket és úgy kioktatnak ,hogy a végén még én érzem rosszul magam mert ilyen döreségekkel merészeltem zavargászni békés semmittevésüket.
Nagy harcok árán sikerül annyit elérnem, hogy elmondhatom talán nagyjából még élhető és nem túl balesetveszélyes a lakás.
Azért szoktak takrítani állítólag de olyan gyorsan szét is zúzzák a rendet, hogy mivel munkamániás vagyok igen ritkán győződhettem meg rólla saját szememmel.
Nejem kedvenc svéd mondása: gyerekes házban takarítani olyan mint hóviharban havat seperni.
A névtelenség jótékony takarásában :)
Wc: 3-4 naponta
fürdőkád, kézmosó: 3-4 naponta
Porszívó, felmosás: 2-3 naponta (úúúútálom a sepregetést)
Portörlés: ha már írni lehet bele...
Ablakpucolás: ha már nehezen lehet rajta kilátni (évi 2-3)
Szerintem egyszerűbb hóviharban sepregetni, mint kisgyerek mellett patyolattisztaságot tartani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!