Akiknél mindig minden tipptopp szokott lenni: hogy néz ki egy napotok?
Érdekelne, hogy egy "átlagos" családnál hogy néz ki a napirend, mennyi időbe telik, hogy minden rendben legyen. Főleg kertes házzal, udvarral, és gyerekkel rendelkező dolgozó nők véleménye érdekelne, de bárki írhat, hogy neki egy nap kb. mennyi időbe telik, mire rendet tesz, elmosogat, kitakarít, hétvégén és hétköznap, mit milyen időközönként kell ismételnie, hogy ha bármikor bárki betoppan, úgy nézzen ki a lakás, ahogy kell.
Tehát nem feltétlen úgy, mint egy lakberendezési magazinban.
A kíváncsiságon kívül azért kérdem, mert szeretném összehasonlítani, hogy nálunk ez mennyi idő, és én nem tudom jól beosztani az időmet, vagy tényleg több erőfeszítésbe kerül a rend.
Mielőtt ketten éltünk a párommal, azelőtt mindig takarítva volt naponta, de két naponta minimum! Rend volt az egész lakásban, nem volt szanaszét minden, be volt ágyazva ébredés után egyből, stb..
Mióta gyerekünk van ... őszintén??? Baromira nem érdekel, hetente 2× porszívózom, 3 naponta takarítom a fürdőt, konyhát, szobákat hetente.
Viszont (!!), ha jönnek hozzánk, akkor 20 perc alatt kész vagyok mindennel és ragyog a lakás.
reggel 6:00 - ébresztő
utána azonnal takarítás
este 20:00 - vége a takarításnak
azonnal lefeküdni, hogy másnap újult erővel kezdhessük elölről
Szerencsére nálunk sosem "tipptopp" a lakás.
Én az általad vázolt dolgot (munka, gyerek, udvar, rend) elképzelhetetlennek tartom. Amíg nem dolgoztam, napi 3-4 óra munkával tudtam rendben tartani egy kétszobás lakást. Nem azért, mert béna vagyok, hanem mert minden nap főztem, letörölgettem mindent, kétnaponta váltásban mosás-vasalás, porszívózás, felmosás, magam és a párom után rendrakás, virágok rendezése, bevásárlás, stb.
Most már nincs erre időm, így az a trükk, hogy a nappali tipp-topp, azt rendben tartani nem túl bonyolult, így ha jön valaki, azt látja, a többi szobába meg nem megy be és kész :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!