Akik mosószódával mosnak, válaszolnának pár kérdésemre?
-Mennyit raktok a mosógépbe?
-A nagyon koszos ruhákat (olajos munkásruha,gyerek leevett ruhája) is tisztára lehet vele mosni?
-Nem fakítja a ruhák színét?
-Hány fokon lehet vele mosni?
nem tudom, hogy csak mosószódával lehet-e mosni, én olyan tanácsot olvastam, hogy a mosópor felét helyettesítsük egy evőkanál mosószódával, de én mosószappant is reszelek, és a reszelékből 1-2 evőkanálnyit elkeverek egy liter jó meleg vízben a mosóporral-mosószódával, utána öntöm a dobba.
ami nagyon koszos, azt a fenti tömény oldattal átitatom, hagyom ázni 10-15 percet, majd a többi ruhával együtt bele a mosógépbe. legújabban a mosógép dobjában áztatok, mielőtt elindítom a gépet. zsír-, vér-, egyéb ismeretlen eredetű foltokat leginkább vanish folttisztító folyadékkal átitatom, dörzsölgetem, aztán bele a gépbe.
hogy fakítja-e vagy sem, illetve hogy jobban fakít-e, avagy sem, mint a "sima" mosószerek, nem tudom. mosás után főleg a színeseket csak ecettel öblítem, kb fél dl-nyit öntök az utolsó öblítővízbe, mert azt olvastam, hogy az ecet segít megőrizni a színeket. a fehéreket fele ecet, fele öblítőszerrel öblítem. egyik barátnőm a fele öblítő helyett néhány csepp virágillatú illóolajat adagol, (+ a fele ecet)
mosószódával szerintem főzőprogramot is beállíthatsz.
Az első válaszolónak köszönöm.
Kedves második,azért vagyok kénytelen,barlagi módszerekhez fordulni,mert sajnos allergiás lettem a mosóporok egyik összetevőjére.Elhiheted,hogy nekem sem egyszerű váltani.Ráadásul 2 kicsi gyerek mellett arra is kell gondolnom,hogy a makacs foltokat is ki tudjam mosni.
első vagyok:
nagyon szívesen!
a barlanglakós módszer azért is jobb, mert a nyár folyamán volt, hogy annyira párás volt a levegő, hogy a ruhák nem száradtak meg, még másnapra sem. mégsem voltak áporodott szagúak! amíg csak "sima" mosószerrel mostam, néha teljesen ok nélkül is büdösek lettek a ruhák, újra ki kellett mosni.
"Pont az a különbség, mint az autó, és a bicikli között. Az egyik szennyezi a levegőt, a másik nem.[...] Az élhető jövőre is gondolj!!"
Nyilván nem hallottál még biológiai úton tökéletesen lebomló mosószerről...
'Nem tudom, milyen lehet az a "biológiailag tökéletesen lebomló mosószer"'
Így van.. nem tudod.. :) De még bármikor megtudhatod, ha akarod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!