Hogyan tudnám meggyőzni a szüleimet, hogy a házunkba egy óriási rendrakás szükséges?
dob ki a p*csába, ami nem kell.
figyu. mi nagy házból költöztünk kislakásba. ugyanez volt a helyzet. ahova nyultam, borult. semmti nem engedtek kidobni. egyik hétvégén, mikor nem voltak itthon, kidobtam a lomok felét, meg helyet kerítettem a többinek. csak lestek. tetszett nekik, hogy tágasabb a lakás, szebb minden. kérdezik hová tettem?!?! kérdezem én: mit?
azóta sem tudnak egy dolgot sem mondani, hogy mit dobtam ki. mert szükségtelenek voltak.
Kedves kérdező!
Elhiszem, hogy eleged van a helyzetből, 15 évesnek lenni amúgy sem egyszerű, hát még ilyen körülmények között. De megértem a szüleidet is, én sem szeretem, ha az engedélyem nélkül rakott valaki rendet a szobámban.
Ezt a helyzetet szerintem közösen kellene megoldanotok. Beszélj a szüleiddel: mondd el nekik, hogy tudod miért dolgoznak annyit, de nem tudsz ilyen körülmények között élni. Rendrakás előtt mindenképpen nézzétek át a holmijaitokat. a kacatokat rendbe tenni totális időpazarlás. Csak azt rendszerezzétek amire tényleg szükségetek van.
Felajánlhatod, hogy te kiválogatod a használhatatlan dolgokat. Megegyezhettek abban, hogy a sérült vagy működésképtelen holmikat az ő külön engedélyük nélkül is kidobhatod bármi legyen is az. Mindenkinek tartania kell magát a megállapodáshoz: te tényleg csak azt dobod ki, ami használhatatlan, a szüleid pedig elfogadják a döntéseidet. Így elkerülhető a veszekedés. Ha kidobtok néhány fölösleges dolgot, csökken a rumi és egyszerűbb lesz a rendrakás.
A megmaradt holmikból mindenki nézze át a sajátját és döntse el mire van tényleg szüksége. Ha jól láttam apukádnak saját szobája van. Ha nagyon nem akar megválni semmitől, beszéljétek meg vele, hogy itt tároljon mindent ne szanaszét a lakásban. Itt viszont nem rakhattok rendet, és nem szanálhattok.
Abban az esetben ha kórosan rendetlen valaki türelmesnek kell lenni. Annak aki nagyon szeret tárgyakat halmozni sokkal tovább tart megválni bármitől is. Ha apukád látja, hogy ti ketten szépen rendet tesztek, és igyekeztek meg is tartani talán ő is rászánja magát ugyanerre.
A kóros rendetlenség egyfajta válasz a környezeti hatásokra (munkahelyi stressz, belefáradás a mókuskerékbe stb.) vagy önértékelési problémára. Ha anyukáddal úgy látjátok ilyesmi áll a háttérben beszéljetek róla apukáddal és kereshettek szakértő segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!