Mit szükséges beszereznem zokni stoppoláshoz? És ezt hagyományos cérnával kell csinálni?
Figyelt kérdés
Még életemben nem volt részem ilyesmiben, varrni sem tudok, de muszáj vagyok megstoppolni kb. 60pár zoknit. A páromnak hiába veszek vastagabbat, 1 hétnél nem bírja tovább. És anyagiak miatt nem tudok mindig újat venni. Szóval már hónapok óta gyűjtögetem a szakadt zoknikat, és nem tudom hogy álljak neki. Van esetleg valami weboldal ahol megmutatják? Anyósra mégsem bízhatom hiába az anyukája.2009. nov. 3. 20:00
1/9 anonim válasza:
Fogj egy villanykörtét (régen stoppolófával csinálták), húzd rá a zoknit úgy, hogy a lyuk legyen felül, simítsd ki, alul fogd össze, hogy ne csúszkáljon. Egysorosan fűzd be a tűt sima varrócérnával, köss a végére csomót. Kezdd el az öltéseket sűrűn egymás mellé, de ne húzd meg nagyon, mert ráncos lesz. Mindig belülről-kifelé, alulról-felfelé öltögess. Ha végig értél, akkor az előzőekre merőlegesen öltögess, és a cérnát cikk-cakkban fűzd be az előző öltésekbe, mintha szőnél. Ha végig értél kösd le, és vág el a cérnát. Van aki először körbe öltögeti a lyukat, hogy tartósabb legyen.
2/9 anonim válasza:
Szia! Régen volt un. stoppolófa, ami ma már nincs. Ez egy gombafejhez hasonló alaku fagömb volt. Azóta villanykörtén szoktak stoppolni. A normál cérna erre a célra nem jó, stoppoló fonalat keress a röltexben. Olyasmi, mint a himzőfonál, de mégsem az. A lyukat apró öltésekkel kicsit körbe szokták varrni /kb. 1 cmre távolabb a lyuktól/, azután sürün egymás mellé varrott szálakkal behálózzák a lyukat. Majd erre vizszintesen ismét behálózzák, de most már úgy, hogy minden második szál alá bujtatják a fonalat, ilymódon "rácsokar" hoznak létre. De ezt a folyamatot biztos megmutatja az anyósod, ő emlékszik rá.
3/9 anonim válasza:
Úgy tudom, stoppolófa kell hozzá, aminek gömbölyű a vége (fogalmam sincs, hogy ilyesmit lehet-e még kapni, de ha igen, akkor rövidáru boltban kérdezz utána). Azt tudom, hogy valahogy úgy kell varrni, hogy nem szabad összehúzni az anyagot, hanem először egyik oldalról "szövöd" be a lyukat, utána a másik oldalról, tehát keresztezzék egymást a cérnaszálak. Ezért kell a stoppolófa, hogy a lyuk feszüljön ki, így tudod megvarrni. Remélem, jól mondtam.
4/9 anonim válasza:
Találtam neked videót is:
5/9 A kérdező kommentje:
Hú köszönöm mindenkinek. Én biztos nekiálltam volna rendes cérnával. Viszont a villanykörtével félek. Nem tudom közben összeroppantani? De biztos jó ha sokan ezt használják:) Köszönöm szépen!
2009. nov. 3. 20:29
6/9 anonim válasza:
A videón a hölgy is villanykörtén stoppol. Elég csunyán csinálja szegény, de lehet ennél sokkal szebben is. Türelem kérdése. És azt is láthatod, hogy nem cérnával /az túl vékony és szaporátlan, ráadásul elég kemény is/, hanem fonallal stoppol. Mindig a zonkival azonos szinű és lehetőéeg hasonló karakterű fonalat keress.
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor ha megyek fonalat venni, viszem a zoknit is. Tényleg sokat segítettetek!
2009. nov. 3. 20:33
8/9 anonim válasza:
Nézzetek bele a párod cipőjébe, az nem normális, hogy ilyen hamar tönkremennek a zoknijai! Egy időben jártam én is így, hogy hetekig minden zoknim, harisnyám kiszakadt, és kiderült, hogy a csizmám talpában belül kiállt egy szögnek a feje, az karcolta szét a zoknikat. Lekalapáltam, ragasztottam bele bőrt, és soha többé nem cincálta szét egyetlen zoknimat sem.
9/9 A kérdező kommentje:
De ha lenne a cipőben valami azt csak érzené valamennyire. Ez amiről szó van, ez vonatkozik egyaránt a munkás benti cipőre illetve zoknira, és az itthoniakra egyaránt. Szóval minden cipőben így néz 1 hét múlva a zokni. És még az sem hogy a körme hosszú, mert rövidebb mint az enyém. Szóval tanácstalan vagyok.
2009. nov. 4. 09:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!