Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Miért mehet tönkre állandóan...

Miért mehet tönkre állandóan a mósógépünk?

Figyelt kérdés

6 éve költöztünk ebbe a házba, akkor vettünk vadonatúj mosógépet. 2-3 év után tönkrement és ki kellett cserélni. Viszont úgy veszem észre, ez is tönkre fog menni. A szobám a fürdő mellett van, sosem hallottam a gépet, újabban viszont hupog a szobám, ahogy centrifugáz, illetve az utóbbi napokban a 18 perces centrifuga után is csöpög a víz ruhákból, és áll a víz a gépben.

Én nem sokat használom a mosógépet, heti 1-2x max, leginkább anyám mos, de azt azért tudni kell, hogy anyám az elektromos berendezésekhez analfabéta. Minden egyes programhoz oda van írva a súlykorlátozás, erre anyám nap, mint nap telepakolja úgy a mosógépet, hogy alig bírom el, mikor viszem kiteregetni. 5 kg-nál többet elvileg nem lehet belepakolni, de anyám néha tuti belerak 7-8-10kg-t is, egyszerűen el sem tudom képzelni, hogy fér el egyáltalán benn annyi, mikor teregetek ki. Lehet ettől megy állandóan tönkre mindegyik, hogy anyám túlterheli rendszeresen? Vagy mi lehet a gond? 2-3 éves gépekkel még nem lehetne gond, ha rendeltetésszerűen van használva. Mit ronthat el?

2011. jún. 30. 13:18
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Anyám meg azt csinálja, hogy elindítja a mosást, aztán még félúton töm belé... tényleg, múltkor is én teregettem ki, annyi ruha volt benne, hogy nem is értettem, annyi hogy fér bele. Pl volt, hogy ágyneműt cseréltem, volt a mosógépben 1 takaró, 2 takaróhuzat, 3 párnahuzat, egy lepedő, plusz 1 kispárna is, alig fért bele, erre anyám még belegyömöszölt mégegy kispárnát meg egy tucat törölközőt, úgy szedtem ki mind2 párnát, mintha összelapították volna őket. -.- És a legnagyobb gond az, hogy hiába szólok nekik, hogy nem így kellene csinálni, jön az, hogy mit akarok én 20 éves taknyosként, szerintük én analfabéta vagyok az ilyesmihez és különben se oktassam őket ki, mert ők azt hiszik, hogy ők az okosabbak. A százezrek meg ki vannak szórva az ő hülyeségük miatt. De nem fognak rám hallgatni!
2011. jún. 30. 22:09
 12/17 anonim ***** válasza:

Az alsó szűrőt tisztítsd ki, ki fogja centrizni a ruhákat.

1-2 alkalommal mérjétek le az 5 kiló ruhát, anyud meg fogja tanulni a betöltést. Mint előttem írták, ha túl szorosan vannak a ruhák a gépben, akkor nem mos tisztára.Meg aztán így nagyon drága a mosás, ha sűrűn kell új gépet venni...

2011. jún. 30. 23:55
 13/17 A kérdező kommentje:

Sajnos rám úgysem hallgatnak. :( Azt hiszik, ők az okosabbak, és ezzel le van zárva. Azon el sem gondolkodnak, hogy már a 2. drága Whirlpool mosógép megy tönkre...

Egyébként hogy kell azt az alsó szűrőt kitisztítani?

2011. júl. 1. 11:43
 14/17 anonim ***** válasza:
Minden mosógép elején legalul van egy kb.5cm átmérőjű, kör alakú elcsavarható gomb. Kitekered, kihúzod és megtisztítod. Számíts rá, hogy sok víz ki fog folyni, ami bent maradt a centrizésnél, az kifolyik. Különösnek találom, hogy nem tudsz róla.Kb. 2 hetenként ki szoktam venni, a legtöbb esetben üres, de sokszor találtam gemkapcsot, a melltartó drótmerevítőjét, babazoknit is.
2011. júl. 1. 11:51
 15/17 anonim ***** válasza:
azér huppog a szobád mert a rendszeres tulterhelés miatt szétmehettek benne a lengéscsillapítók !!!
2011. júl. 1. 12:22
 16/17 anonim ***** válasza:
Vállald át a mosást anyukádtól. Mondd azt, hogy mától te szeretnéd csinálni, segíteni akarsz neki. Valószínűleg még ürülni is fog.
2011. júl. 2. 13:00
 17/17 anonim ***** válasza:

örülni (és nem ürülni) is fog.

Bocsánat az elírásért.

2011. júl. 2. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!