Miért mehet tönkre állandóan a mósógépünk?
6 éve költöztünk ebbe a házba, akkor vettünk vadonatúj mosógépet. 2-3 év után tönkrement és ki kellett cserélni. Viszont úgy veszem észre, ez is tönkre fog menni. A szobám a fürdő mellett van, sosem hallottam a gépet, újabban viszont hupog a szobám, ahogy centrifugáz, illetve az utóbbi napokban a 18 perces centrifuga után is csöpög a víz ruhákból, és áll a víz a gépben.
Én nem sokat használom a mosógépet, heti 1-2x max, leginkább anyám mos, de azt azért tudni kell, hogy anyám az elektromos berendezésekhez analfabéta. Minden egyes programhoz oda van írva a súlykorlátozás, erre anyám nap, mint nap telepakolja úgy a mosógépet, hogy alig bírom el, mikor viszem kiteregetni. 5 kg-nál többet elvileg nem lehet belepakolni, de anyám néha tuti belerak 7-8-10kg-t is, egyszerűen el sem tudom képzelni, hogy fér el egyáltalán benn annyi, mikor teregetek ki. Lehet ettől megy állandóan tönkre mindegyik, hogy anyám túlterheli rendszeresen? Vagy mi lehet a gond? 2-3 éves gépekkel még nem lehetne gond, ha rendeltetésszerűen van használva. Mit ronthat el?
Onnan, hogy mikor viszem kiteregetni a ruhát, nagyon jól kicsavarva, legalább 10-12kg-t nyom az egész (tudom, mert gyakran pakolok lány létem ellenére, a 9kg-s zsugor üdítők semmik ahhoz képest). És nem 5-6kg abban a víz, az tuti.
Egyébként, volt, hogy már leállt mosás közben a gép. -.- Tönkre fog menni, ebben biztos vagyok, újabban rendszeresen nem centrifugáz normálisan.
A túlterhelés miatt csapágyas lett a géped. Centrifugázásnál nem bírja megtekerni a dobot, vagy ha igen akkor megy az egész gép és tönkreveri az egész belsejét. Elöl töltős gépekre jobban jellemző mert csak egy helyen van rögzítve a dob, míg felül töltősnél a dob két oldalán.
A súlykorlát meg nem véletlenül van megadva erre ügyelni kell.
Amikor új mosógépet vettünk az ezer éves tárcsás helyett én mérleggel lemértem a ruhákat és úgy mostam, aztán egy idő után megszoktam mi mennyi.
Ha szétválogatod szín és anyag szerint, akkor valószínűleg nem is tudod túllépni a korlátot.
Biztosan nem gyűlik össze egy héten 5 kg fehérnemű (zokni, bugyi, alsónadrág, melltartó, atléta), munkásruha (amiben kertészkedtek, szereltek), irodai (amiben dolgozni jártok) és nem is mindet lehet egyforma fokon mosni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!