Mosogatóm két medencés, és állandóan feljön a víz a másikban mikor az egyikben leengedem, hogyan szüntessem ezt meg?
Valahol a lefolyó vezeték beszűkült és lassan folyik le, ezért jön vissza a másikon. Ki kell tisztítani a csövet.
Esetleg meg lehet próbálni bedugózni a másik medencét, de lehet, hogy felnyomja a víz.
Ez a dugulás jele. Évente nálam is van. Beleöntök egy csomó lefolyótisztítót, valamennyire segít, de tudom, hogy ezzel nincs vége. Akkor előveszem a "görényt":))), és az segít. Nekem csak 2 méteres van, de azzal éppen hogy ki tudom tisztítani. Ez egy nagyon utálatos munka, mert ki kell szednem a mosógépet is a helyéről, ahhoz, hogy a cső minél tovább lemenjen. Először a konyhában kezdem, utána a fürdőszobai csapnál, utána meg a mosógép leeresztő lyuknál (ami a falba csatlakozik) kotrom meg a görénnyel. Amíg a falba ment le a mosógép vize, addig gyakrabban volt dugulás, de már a tusolóba engedem, így nem tömíti el olyan gyorsan.
Ha görényt akarsz venni, akkor a 2 méterestől hosszabbat nézzél, hogy minél hosszabb úton tudd megkotorni. A lefolyótisztító is hasznos, valamennyire oldja a dugulást, főleg, ahol már nem éred el a csővel. De nekem önmagában nem elég.
Remélem segítettem...
A szifontól elvezető cső, ha nem dugulás akkor a cső falára rakódott zsírréteg miatt a cső keresztmetszete leszűkült. Valószínűleg csak 10-20 cm hosszon.
Ha spórolnak a vízzel, nem tudja a víz az ételmaradékot a függőleges főgyűjtő csőig elvinni, hamarabb lerakódik a szifonban és a vízszintes csőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!