Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Milyen foltok ezek? A rozsdame...

Milyen foltok ezek? A rozsdamentes mosogatóm és tűzhelyem tiszta folt. A mosogatószivacs dörzsis oldalával pucoltam, azóta csíkos, mintha szétkarcoltam volna!

Figyelt kérdés
Próbáltam a tisztítószerek minden fajtáját de semmi nem használ!Van valami speciális szer az eltűntetésre?Vagy ez már tönkrement?
2008. nov. 1. 11:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Most a dörzsitől keletkezett csíkokat kérdezed, vagy a foltokat, amik előtte voltak? Mert a foltok valószínűleg vízkőfoltok, ha ilyen fehéres, homályos plecsnik. Erre jó a sima ecet. Én spricnibe szoktam jó ecetes vizet tenni, azzal befújom, hagyom kicsit állni, aztán letörölgetem, és újra fényesen csillog. Lehet, hogy a dörzsi leszedett egy kis vízkövet a rétegből, ezért csíkos, de meg is karcolhatta, ha olyan vadul csináltad. :) Ez esetben nincs mit tenni, de - gondolom - azért nem olyan feltűnő.
2008. nov. 1. 16:48
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ja, a tűzhelyed biztos nem vízköves. :) Lehet kapni direkt inoxhoz való tisztítószert, próbáld meg azzal. Első voltam.
2008. nov. 1. 16:48
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha sötét, picit kékes foltok, akkor valszeg valami intenzív savas szer (vízkőoldó, cillit, stb) megmarhatta!
2008. nov. 1. 21:25
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen a dörzsis csíkokról van szó,valszeg ezt megsikáltam :-( Kékes-szürkések a foltok,de nem érte soha vegyszer,csak tiszta víz és mosogatószer,nem nagyon savasak ezért nem értem.Inox tisztítóból bármi jó?Vagy ez csak 1 fajta?
2008. nov. 2. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!