Próbált már valaki közületek COLÁVAL leégett edényt rendbe tenni?
Figyelt kérdés
Karamellát szerettem volna készíteni, fel is tettem a gázra, de közben csengettek és kiment a fejemből. Az inox edényem nem tudom kiáztatni, kisúrolni. Szinte "egybeolvadt" az edénnyel, nem szeretném kidobni, de mit tegyek vele, hogy újra használhassam. Valaki ajánlotta a COLÁT, tudtok valami mást ajánlani. Köszi előre is a válaszokat.2011. máj. 26. 15:17
1/10 anonim válasza:
A Cola semmit sem ér, kipróbáltam.
Egy éjszakát áztasd vízbe.
Fémdörzsivel kapard le a nagyját.
Aztán Domestost önts bele néhány órára. Tutira leszedi.
2/10 anonim válasza:
Ha karamell, akkor megpróbálhatod felönteni vízzel, és melegíteni, hátha visszaolvad.
3/10 anonim válasza:
Ez a baromság hogy a kóla az lemarja az odaégett maradékokat meg feloldja a vasszöget, ez csak urban legend, amit unatkozó hülyegyerekek találtak ki...sósavat használj,azzal többre mész.
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. Már áztattam 36 órát, de előtte jól felforraltam mosogatós vízzel. Domestost még nem próbáltam, de megteszem. Nem szeretném kidobni, mert nincsen pénzem újat venni. A "szegény" szendvicstalpu volt és én nagyon szerettem EDDIG, de most haragszom magamra.
2011. máj. 26. 18:19
5/10 anonim válasza:
húúha jol áztasd be 1 napig mosószeres vízbe ha van mosogatógéped utána tedd bele és hadnejen ilyen 65 fok körüli programon
6/10 anonim válasza:
Egy próbát megér a szódabikarbóna is.
Ezt most találtam:"A konyhában nélkülözhetetlen segédeszköz az edények tisztításakor. Nem is gondolnánk, hogy a lábosban odaégett ételmaradékot milyen könnyű eltüntetni, ha kevés szódabikarbónát még kevesebb melegvízben feloldva felforralunk. Ha kihűlt, könnyű eltávolítani a nemkívánatos szennyeket, még a rozsdamentes acéledények faláról is."
Remélem segít.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy segítettél, kipróbálom és referálok. Szervusz
2011. máj. 29. 07:59
8/10 anonim válasza:
Két dolog jutott még eszembe. Vagy hideg zsíroldóval próbáld meg, vagy teljesen hagyd megszáradni, és próbáld meg fakanállal feltörni, és úgy leszedni róla.
9/10 anonim válasza:
Mégegy.. Vagy ecetet is tölthetsz bele töményen, 1 éjszakát hagyd benne állni.
10/10 A kérdező kommentje:
Boldog vagyok, hogy ilyen sok kedves, segítőkész ember akarja megoldani a bajomat. Mindent meg-, és kipróbálok. Eddig nem volt rá időm, de ma nekikezdek. Köszönöm mindenkinek.
2011. máj. 31. 07:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!