Miért büdös a konyharuha?
Figyelt kérdés
Akármivel mosom, akármennyi öblítőt teszek a mosógépbe, mindig büdös marad. Már áztattam is. Másnál is van ilyen? Hogyan lehetne kiküszöbölni?2011. ápr. 5. 17:39
11/16 A kérdező kommentje:
Szóda alatt akár a szódabikarbonátot is értitek? Vagy lehet kimondottan mosásra valót? Mi annak a pontos neve?
2011. ápr. 6. 10:08
12/16 anonim válasza:
Nem értem, miért kellett gúnyolódnod.
Az tény, hogy a konyharuha a benne elszaporodott penészgombák miatt büdös.
Az is tény, hogy az öblítő szerves anyag, ami remek táptalaj a gombáknak.
Az is tény, hogy nedves közeg kell nekik, hogy elszaporodjanak, a szárazságtól elpusztulnak.
Szerintem gusztustalan addig használni egy konyharuuhát, hogy begombásodjon, aztán meg adni neki egy adag öblítőt, hogy elfedjük a gombák szagát, de közben tápláljuk is őket. De mindenki maga tudja, mit fogad el.
Volt anno olyan szobatársam, aki intim mosakodógélnek használta a domestost, mivel ugye az fertőtlenít, szóval nem hiszem, hogy nagyon meglepődnék bármin is.
Én jobban szeretem, ha biztosan tudom, hogy nincs semmilyen penészgomba a lakásomban.
13/16 A kérdező kommentje:
Én sem addig használom, amíg bebüdösödik, szerintem félreértettél. Kb 4-5 napig használok egy konyharuhát és szinte mindenre másikat:1-el törölgetek,másikba a kezemtörlöm, harmadikkal edényeket törlök. Ez a büdösség sokszor mosás után jelentkezik, azaz nem múlik el. Ne úgy képzeld el, hogy egy fertő a konyhám meg itt minden...
2011. ápr. 6. 10:55
15/16 anonim válasza:
250 g-os kiszerelés, 100 Ft-os boltban veszem zöld és átlátszó zacsija van, mint a trisónak és Csodaszóda a neve (amit én használok)
16/16 A kérdező kommentje:
kimostam az összeset most úgy, hogy a mosószer mellé tettem ecetet, kb 2dl-t meg szórtam bele szodabikarbonátot, gondoltam nem lesz baja a gépnek. "x öblítettem ki, másodjára tettem bele az öblítőt, és most tök jó illata van :) már ez is sokat segített, de ha megyek boltba, megnézem azt a mosószódát. Mindenkinek köszönöm a segítséget!
2011. ápr. 6. 15:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!