Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Van a hatásában különbség a...

Van a hatásában különbség a Domestos és a hipó között?

Figyelt kérdés
Pl felmosáshoz, takarításhoz, fehérítéshez használva?
2011. ápr. 3. 22:39
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ja, Cloroxot is próbáltam, nem igazán fehérített... Lehet, hogy nem használtam jól.
2011. ápr. 4. 16:53
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

12:47!

Most mért is lettem leordibálva?! Csak pislogtam, amiket írtál rólam. Többször átolvastam, amit én írtam, de nem értem mi vele a bajod.

Csak a kérdésre válaszoltam, nem személyesen neked írtam. Pláne nem "herótoztam" meg "ostobáztam" le senkit. Talán összekeversz valakivel... úgyhogy a hangnemet és a problémát továbbra sem értem.

2011. ápr. 5. 12:53
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

11:51, persze, ha EGÉSZ NAP nyúlkál benne valaki kimarja, feloldja a bőr külső rétegét. Ezért először az kiszárad, durvább esetben fájdalmas gyulladásokat sebeket okozhat.

De azt sem egyik pillanatról a másikra, nem fog hirtelen megsemmisülni csuklóból valakinek a keze, mert hipóba nyúlt. De félreértés ne essék (a "herótos" sztoriból kiindulva már nem tudom, mit merjek leírni), én is azt mondom, hogy aki ilyen anyaggal huzamosabb ideig dolgozik, pláne ha érzékeny a bőre, húzzon gumikesztyűt!

2011. ápr. 5. 13:00
 14/18 anonim ***** válasza:

Cloroxot én is használtam már fehérítésre. Pontosabban egy kék farmert akartam világosabbra fakítani.

Egy árnyalattal sikerült is, de ehhez jó tömény Cloroxos forró vízben órákig kellett áztatnom.

Utána persze kimostam rendesen gépben mosóporral, öblítővel, hogy ne legyen olyan büdös hipós szaga.

2011. ápr. 5. 13:03
 15/18 anonim ***** válasza:

Akkor megmondom én a tutit!

A legjobb az ún. aktív oxigén lenne (magyarul: ózon), de mivel ez (is) mérgező, egyszerűen eltűnt az üzletekből.

Pedig volt Oxy-gél, meg ilyen cuccok, de eltűntek.

Megsúgom:

"Az ózon fertőtlenítő hatása [szerkesztés]

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami a vízben lévő mikroorganizmusoktól függően 600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt, vagy csapadék formájában oxidálja azt, és ezáltal kiszűrhetővé teszi, amit pedig a telítődött szűrőanyagról időszakos visszamosatással lehet eltávolítani. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat."

[link]

Kell ennél több?

2012. ápr. 11. 20:56
 16/18 anonim ***** válasza:

Amúgy az aktív oxigén (O) és az ózon (O3) nem ugyanaz, de mindkettő fertőtlenít.

Az ózont főleg gáz formában használják, az aktív oxigént oldatokban (kis buborékokként van jelen).

A hidrogén-peroxid (tudod, a hajszőkítő) megint egy másik történet:

[link]

2012. ápr. 11. 21:00
 17/18 A kérdező kommentje:
ezt most jól megmondtad, de ha egyszer nem kapható, akkor nem fogok vele takarítani.:)
2012. ápr. 11. 22:40
 18/18 anonim válasza:
A hipo maró hatású de a vízzel higítva kevésbé lesz az.-
2013. ápr. 10. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!