Van-e különbség az alkohol hatásában attól függően, hogy milyen itallal visszük be?
Erjesztett italoknál (borok, sörök) számít, hogy mennyire savas, cukros, szénsavas, stb.
Párlatok (gy.k. "tömények") között inkább csak az "életérzés" tesz bármi különbséget, meg persze a szeszfok. A likőrök (beleértve Jäger, Unicom) meg a cukor miatt késve ütnek be, ezért igennagyon szét lehet esni tőlük, ha bátran iszod.
Akkor ezek szerint nem csak én beszéltem be magamnak különbséget :D
Nálam a töményeknek kissé ingerlékeny hatásuk van, amit nem szeretek, a sör viszont mindig az a fajta "okossá tevő" nyugi hatása van :)
A tömény sem csap szét, ha iszol mellé rendesen.
Kizárólag töményet inni egész este (víz és egyéb nélkül) mondjuk elég nagy baromság, dehát a másnaposságban az a szép, hogy az kapja, aki megérdemli:)
A 00:30-as kommenthez.
Ez szerintem nem attól függ, milyen itallal iszod az alkoholt. Ill. biztos, hogy nem attól. A tömény, egyszerűen hamarabb üt.
Az okosra ivás, meg a bátorra ivás a részegség fázisai. Csak ha rövidet iszol, az képes olyan hirtelen beütni, hogy kimarad az okoskodás, és jön a karate.:)
Meg olyan is lehet benne, hogy ha már megszokta az agyad, hogy így reagáljon a tömény piára, akkor (főleg részegen) nem is tudsz ezen változtatni.
Különbség szerintem inkább abban van, hogy pl. a szénsavas jobban üt, a keserűektől rosszabb hányni, a pancsoltaktól jobban fáj a fejed, ilyesmi.
Nem éppen, abban is van valami, de van különbség is.
Mivel a sörnél a komló rokonnövénye a cannabis-nak, ezért is van ennyi hasonlóság. Egyébként a komlóban lupulin is van, ami kémiailag hasonlít a thc-hez, és nagyrészt ez okozza azt a bizonyos "tompulást".
"Egyébként a komlóban lupulin is van, ami kémiailag hasonlít a thc-hez, és nagyrészt ez okozza azt a bizonyos "tompulást"."
Ez ilyen negyvenéves tévképzet, hogy ha egy anyag molekulaszerkezete hasonlít a THC-hez, akkor máris hasonló a hatása is... aztán mikor tesztelik, mindig kiderül, hogy marhaság. (Lehet hogy van valami nyugtató/serkentő/akármilyen hatása, de a THC hatásához akkor sincs köze.) Ez etil- és metil-alkohol is nagyon hasonló, a sörtől mégsem lehet megvakulni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!