Van a hatásában különbség a Domestos és a hipó között?
a felhasználási lehetőségek mások. a domit több helyre tudod használni, mivel sűrűbb. na meg jobb a marketingje. :D
el tudom képzelni: ülnek a marketingesek az asztal felett: gyerekek, adjuk el a hipót más néven, kicsit sűrűbb állaggal, és hitessük el az emberekkel, hogy annál 100x jobb. és tényleg bekajálta a nép. :D
mondjuk a hipó tök jó mosogatáshoz, felmosáshoz. a domi meg jobb a budihoz és a fürdőhöz.
Utolsó!
Te mit szoktál hipo-val felmosni? (Laminált padló, járólap??) Én nem merem... Bár ha ugyanaz mint a domestos.... Azzal is csak nagy nehezen merek felmosni, mert eddig a padlóápolókhoz, felmosószerekhez voltam szokva. Reklámok miatt gondolom. De a kisfiam miatt már a higéniára is figyelnem kell, így szerintem az Ajax már kevés...
hipóval általában a követ szoktam felmosni. a szobát nagyon ritkán, ellenben minden nap porszívózok.
a lamira a legjobb az erre való szer, a vízbe tehetsz némi hipót is, ha a helyzet megkívánja.
A hatóanyaga valóban ugyan az mindkettőnek: nátrium-hipoklorit.
De míg a hipó csak ennek ezt tartalmazza (vizes oldatban persze), addig a másikban vannak még egyéb adalékok is: felületaktív anyagok (mosó, tisztító szerek), sűrítő, illat anyagok, stb.
Szóval a Domestosnak erősebb a mechanikai tisztító hatása, míg a hipó inkább csak fertőtlenít. Persze, ahol nincsen erős szennyeződés, oda jó a hipó is. Pl felmosáshoz.
Nyugodtan lehet használni vízzel hígítva padlókhoz. Bírom az ilyen téves sztereotípiákat a veszélyesebbnek mondott szerekkel kapcsolatban. Pl sokan azt hiszik, ha hipóba, vagy mondjuk háztartási sósavba hígítatlanul belemártják egy másodpercre a kisujjukat, az azonnal füstölögve és sistergés közben megsemmisül.
Biztos nem tesz jót a bőrnek, de belenyúlsz, lemosod, az ég világon semmi bajod nem lesz tőle.
Egy vegyész, aki Magyarország egyik legnagyobb tisztítószereket gyártó cégénél is dolgozott.
mondjuk láttam én már olyan lányt, akinek szétmarta a domi a kezét. puszta kézzel sikált egész nap. ez nem csoda.
a legjobb az ilyeneket gumikesztyűben használni.
egyébként ha összeöntöd a hipót valami olcsó mosogatószerrel, akkor hasonló állaga lesz mint a dominak, és a hatása is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!