Hogyan tároljam a konyhaszekrénybe lévő lisztet, rizst, babot, stb. , hogy nem menjenek bele egy idő után a bogarak?
Ha előbb fagyasztóba teszed, aztán konyhaszekrénybe, szerintem többet ártasz vele, mint használsz. A fagyasztóból kivéve lecsapódik rá a pára és a nedves lisztnél jobban semmit sem kedvelnek a lisztkukacok.
Szerintem tartsd csontszárazon a konyhaszekrényt. Ha nálatok annyira szörnyű a helyzet, akár még egy stop párát is be lehet tenni (a benne levő anyag nem mérgező, nyugodtan lehet élelmiszer mellett tartani).
Vagy ami talánmég egyszerűbb: tegyed be a lisztet, babot jól záró műanyag edényekbe. És utána ne nyúlkálj bele csak száraz kanállal.
Hát, én csatos üvegben tárolom a kávét, cukrot, lisztet, zsemlemorzsát, porcukrot, meg az ilyesmit.
Kissé drágák, de ebbe aztán semmi nem megy bele.
Ez az, csak nagyobb méretben:
Akkor a fagyasztás butaság! Neten olvastam, de többé nem alkalmazom.
Párával nincsen gond, kandalló van az előtérben, az pedig majdnem egy térben van a konyhával, tuti, hogy nem párás a helység, páratartalom is 50-60-at mér, mikor fűtünk még kevesebbet.
Szerintem a csatos edény lesz a megoldás. Köszi.
Én a rizshez vettem egy műanyag tárolót, nagyon jól bevált, és nem is túl drága.
Ilyesmi, bár a gyártója más. Egyik oldalról felnyitható a teteje, ki tudod önteni belőle akár az oldalára szerkesztett mérőléchez viszonyítva is az ideális mennyiséget.
600 magyar forintba került. Szegedi vagyok, a Printkerben találtam rá.
Én az összes ilyen holmit 7 decis befőttesüvegekben tárolom. Azért pont olyanban, mert gyakran veszünk csemegeuborkát, és annak az üvege pont ekkora. Már vagy 20-30 darab van, de még gyűjtöm őket.
Azért jó, mert egyrészt könnyebb tisztán tartani (a műanyagot mindig úgy érzem, mintha koszos lenne), másrészt teljesen ingyen van, ha mind megvettem volna mondjuk egy ezresért, az 20-30 ezer Ft lett volna. Abból meg inkább veszek egy-két jófajta serpenyőt, wokot.
Nekem nem a szekrényben vannak, hanem a konyha egyik oldalán van keskeny polc, azon, és tök jól néznek ki, ahogy megtörik a fényt.
Nem csak lisztet, hanem tésztát (kivéve spagetti, makaróni), cukrot, sót, kakaót, búzadarát, mazsolát is ilyenekben tárolok. Gyakorlatilag mindent, amit lehet. Nekem nagyon bevált, nem került egy fillérbe sem, és még soha semmiféle bogár vagy ilyesmi nem ment bele :
Én üres literes és kétliteres fagyis dobozokban, a liszteket 3 és 5 literes műanyag vödrökben tartom, megcímkézve. Ezek légmentesen záródnak.
Ha gyanús a megvásárolt pl. búzadara, akkor beöntöm a dobozba, és úgy teszem a fagyasztóba. Mikor kiveszem (2-3 nap után),akkor nem nyitom ki kb. 6 óra hosszat, akkor nem lesz párás. Szárazbabbal ugyanígy járok el.
Hehe, én nem azt állítottam, hogy a szekrényből fog belemászni a bogár.
Hozott anyaggal dolgozunk...
Rákerestem a neten, zsizsik volt a tettes. Édesanyámtól kaptam szárazbabot és azon voltak, de lisztet is szoktam felhalmozni, mert gyakran sütök kenyeret.
Takarítással nincsen gond, tisztaság mániás vagyok. Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!