Hogy törlitek a port? A takarítás melyik fázisában? Mivel?
Először összeszedem ami kidobandó.
Utána port törlök.
Utána ablakmosás,majd porszivózás.
- Összeszedem és elpakolom a lomot.
- Leszedem a bútorról a tárgyakat,
majd letörlöm enyhén nedves ruhával, ezután szárazzal, majd bútorápolóval átkenem, aztán ezt is száraz követi.
Előbb porszívózok, aztán törlök port. Majd feltörlöm enyhén nedves ronggyal négykézláb a parkettát , az a lehulló port összeszedi.
Csináltam már úgy is, hogy előbb töröltem port aztán porszívóztam, de kezdhettem elölről a portörlést, úgyhogy nem jött be.
Elpakolok, kidobom a kacatokat. Bedobok egy adag szennyest a gépbe.
Engedek vizet a felmosóvödörbe, teszek bele egy kis univerzális tisztítószert (kék Proper leginkább, imádom az illatát). A tisztítószeres vízbe mártott Viledával áttörlöm a polcokat, ablakpárkányt. Így nem száll vissza a por, mint a "cifraporolóval"
Utána felporszívózok, felmosom a szalagparkettát speciális ápolószeres vízzel.
Meglocsolom a virágaim, néha le is tusolom őket.
-rendrakás
-porszívózás
-portörlés
-felmosás+szellőztetés
Porszívózás előtt, egy sima száraz ronggyal. Egyszerűen le szoktam söpörni a földre, aztán porszívóval összeszedem :D
Képtelen vagyok bármivel úgy port törölni, hogy ne szóródjon mindenhova, ezért csinálom most így.
Előbb a terepet készítem elő.
Sajnos vannak olyan helyek,ahova nehezen férek hozzá, ezért ott porucucával , lehetőleg kis huzat mellett. Utána nedves rongy a többi helyen, majd szárazra törlés.
Végül porszívózás.
1.Rendet teszek
2.Bedobok egy adag ruhát a gépbe
3.Leszedem a pókhálókat
4.Szórófejes tisztítóval befújom a felületet,majd papírtörlővel áttörlöm(a rajta lévő encsembencsemeket lepakolom és letisztítva visszateszem)
5.Lemosom az ablakokat,ajtókat
6.Porszívózás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!