Mivel lehet szagtalanítani az egész szobában? Bővebben lent
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mivel szagtalaníthatnám a szobámat?
a szőnyegre már nem kevés bor, üdítő és egyéb folyadékok ömlöttek, a szekrény állott és az ágy is állott szagú.
(minden nap szellőztetve van ekkor egy ideig elmúlik. hetente 2x takarítva, de mégse múlik el ez a rossz szag.).
Arról hallottam, hogy a szőnyegre szódabikarbóna jó, a szekrényre pedig ecet, ez igaz? - és hogyan kell ezeket használni?
előre is köszönöm! :)
A szódabikarbónát szórd szét a szőnyegen, erre a porcukorszóró nagyon jó, taposd és ütögesd a szálak közé.
Másnap porszívózd ki.
Ha tudsz valakitől kérni egy gőzzel tisztítót, azzal végiggőzölhetsz mindent, utána áttörlöd, minden tiszta. Ez lehet szekrény belseje, ágy kárpit és szőnyeg, konyhabútor, tűzhely kívül-belül.
Megoldás még, ha sokat szellőztetsz, persze azért takaríts is. Én naponta min. háromszor szellőztetek: felkelés után kinyitom, és amíg el nem indulok, nyitva van (most már vagy másfél órája :)), ez motivál is, hogy hamarabb öltözz fel. Aztán mikor hazaérek, akkor egy legalább félórát (jó időben többet), aztán közvetlen lefekvés előtt is.
Szóval ha kitakarítottál, próbálj így szellőztetni, elég jó :) főleg mert nem annyira érzed, hogy hideg lesz: reggel elmész otthonról, amikor épphogy hazaértél, a benti levegő még szellőztetés után is melegebb, mint a kinti, és lefekvéskor meg jól betakarózol :)
Kicsit off:
Egy ismerősöm a kocsija belsejét szagtalanítja a következőképpen:
Miután teljesen kitakarította, kiporszívózta a kocsit,
azután 1-2 napig nem használja, hanem: Egy széles tálba beleönt egy flakon ecetet, egy másik széles tálba pedig egy olyan 250g őrölt kávét. És ezeket beteszi az autó ülésére, de tényleg 1-2 napra legalább.
Ettől annyira jó és friss illat lesz utána a kocsiban, mintha új lenne.
Na hogy ez lakásban működik-e, azt nem tudom. Nem biztos, mert nagyobbak a terek. De lehet próbálgatni kísérletező kedvűeknek! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!