Mivel lehet a ruhát szagtalanítani?
Van néhány ruhadarab, amibe annyira beleívódott a rossz szag, hogy nem tudom belőle eltüntetni. Normális mosóporral mosom (Ariel), használok öblítőt is. A mosógépet nemrég tisztítottam át ecetes főző mosással,ez biztos nem lehet oka. Illetva valóban csak néhány ruhának van rossz szaga. Legutóbb ezeket mosás előtt átdörzsöltem mosószerrel, de ez sem segített. 40 C foknál magasabb hőfokon nem moshatom a ruha anyaga miatt.
Gondoltam, hogy a szódabikarbónát jó szagtalanítónak tartják, hogy esetleg szódabikarbónás vízben áztassam mosás előtt? De az nem veszi ki esetleg a ruha színét? És egyáltaltán hatásos-e? Vagy valami más tipp?
Én ecetes vízben áztattam mosás előtt. Hatásos volt.
( netről rendelt párnákkal jött kispárnahuzatnak volt alapból nagyon rossz szaga. egy mosás nem segített rajta, akkor áztattam ecetes vízbe, majd újra mostam. így minden oké lett:) )
Az ecet kifejezetten élénkíti a színeket. Festés után is azzal kell utánkezelni a ruhaneműt.
Más megoldás: Lehet kapni kifejezetten ilyen célra textil frissítő (szagtalanító) spray-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!