Milyen porszívót vegyek, ha por, pollen és atka allergiám van? A kínálatot láttam azt is tudom, hogy nagy teljesítményű kell. De engem a típusok és tapasztalatok érdekelnének.
Nekünk vizes porszívónk van. A kisfiunk miatt szinte mindennap használom, iszonyat mennyiségű szöszt szív fel. Fogalmam sincs, hogy kerül nap, mint nap ennyi szösz a lakásba.
Por, pollen ellen a sűrű porszívózás jó, de az atkát nem tudom, hogy lehet visszafogni. Az is a szőnyegben van? Van az ágyneműben is akár, nem?
Az atka elsõsorban a matracokban, a kárpitban és a szõnyegben található meg.
Tápanyagforrása az emberi hámszövet, a köröm, a szõr, de ugyanúgy kedveli az állati szõröket és tollakat is.
Tehát, hogy "alapos" porszívózással vagy kémiai kezeléssel megszüntethetõ a probléma. Hát ? Ma már ahogy arról korábban írtunk , hogy az allergiát, asztmát és nem mellékesen a zárt helyiségben kialakult kellemetlen szagot elsõsorban az atka széklete okozza, amely láthatatlan apró szemcséjû porként száll a helyiségek levegõjében. És a rácsos szerkezetû szûrõk nem fogják meg. Nem elég tehát az atkákat eltávolítani, hanem a székletet is el kell távolítani.
Valószínûleg csak igen nagy teljesítményû porszívóval távolíthatnánk el õket, ami ráadásul nem fújja vissza a levegõbe ezt a mikroport, ami a problémát jelenti.
Ezt a neten találtam, de az orvos is ezeket mondta.
Nekem egy 1600W-os Philips van, abba is lehet olyan szürőt és eldobható porzsákot kapni (S-bag, és ebből anti-allergént), ami nem allergizál. Minden magasabb teljesitményű Electrolux és Philips S-bag-gel megy, tehát bármelyikbe tudsz ilyet venni.
Nekünk kb ilyesmi van: [link]
Mielőtt nagy kiadásba fognál -egy atkaporszívó nem 2 fillér-
mérlegeld, hogy nem olcsóbb-e egy gőztisztító és egy vizes porszívó kombó. A hatás így együtt kiváló. A gőz elpusztítja az atkát, a vizes porszívó még a levegőt is áttisztítja a működése közben. A gőztisztítót pedig több munkára is be tudod fogni. Ez a bizonyos reklámozott gőzpingvin.
A szomszédasszonyommal közösködünk. Neki pingvinje van, nekem vizes porszívóm, így a tanácsom tapasztalaton alapul. Ja, mindketten atkaallergiások! DDDDDDDDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!