Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Van itt olyan aki csak és...

Van itt olyan aki csak és kizárólag mosószódát használ és nem keveri mosószerrel? Tapasztalatok? Gépnek nem árt?

Figyelt kérdés

Én most így használom. 2-3 evőkanállal mert nagyon habzik. A ruhák tiszták az illatuk kellemes, nem büdösödnek. Eddig mindig úgy mostam, hogy sötétet világosat vegyesen mert világosból kevés van nem töltené meg félig sem a mosógépet. Soha nem fogott össze semmi semmit. Szódával most mosok kb. 3-szor és félek, mert nincs még vele tapasztalatom. Félek, hogy összefogják egymást a ruhák. Bár most már jobban tudok szortírozni mert a munkaruhám világos, így abból most több lett. Általában 40°C-os rövid programmal mosok. Ha jön látogatónk hosszabb időre és mosni is kell a ruháit akkor 30 °C-ot választom, nehogy tönkretegyem a ruháit. Mi a véleményetek erről? Szerintetek rosszul csinálom? Minden mosáshoz használok egy fél kanál citromsavat a vízkő miatt. Ez mennyire jó? A gépbe sajnos nem látok bele de jókat olvastam róla. A felmosást is szódával végzem. Egy vödör forró vízbe 3 evőkanál szóda. Tökéletes!! Még a csempefugát is kivilágosította. Kérdésem ezzel kapcsolatban az, hogy ez fertőtlenít is? Ha nem arra milyen természetes megoldást javasoltok? Esetleg citromlé vagy citromsav? 100%-os citrom olaj?

Vegyszerek nem jöhetnek szóba. A legtöbbtől fulladok, volt, olyan amitől el is ájultam. (a szagától) Egyszerűen nem bírom őket és a természetnek is nagyon káros úgyhogy duplán irtózom tőlük.

Akinek van tapasztalata természetes módszereket használatával kapcsolatban írjon. Nem csak mosással kapcsolatban. :)

Köszönet érte előre is. :)

20/N

2011. aug. 23. 09:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

a ruhák nem a mosószertől fogják össze egymást...ezt nem is értem...

én csak mosószódát használok mosáshoz, ha nagyon koszosak a ruhák, akkor egy-két evőkanál reszelt mosószappant adok hozzá.

A mosószóda nem habzik. Milyen kárt csinálna a gépedben???

Én öblítőt csak a törölközőkhöz használok, mert azok attól puhábbak lesznek, amúgy ecettel öblítek, semmi illata nincs a ruhán és vízkőteleníti is a gépet. Az a citromsavat vagy mit még nem is hallottam, amit írtál...

felmosáshoz én is mosószódát használok, a fürdőt ecettel vagy szintén mosószódával takarítom.

2011. aug. 23. 09:59
 2/12 A kérdező kommentje:

Én azt gondoltam a mosószer kioldhatja a ruhákban lévő festékanyagot és így fogná meg egyik a másikat. De akkor ezek szerint rosszul gondoltam.

Nem tudom mi kárt tehetne a mosógépemben éppen ezért kérdeztem, hogy tehetne e. Mert nem tudom és kíváncsi voltam.

A citromsavat a párom hozta, csillog villog tőle minden ami előtte vízköves volt. Nagyon szeretjük. Ecetet is használunk.

2011. aug. 23. 10:18
 3/12 anonim válasza:

Nagyon elcsodálkoztam azon, amit írtatok. Mosószóda - mi az? Szódabikarbóna? Lehet, hogy ezért nem tudom, mert felvidéki vagyok, és itt másképp nevezik.

Kiviszi a gyerekruhákból is a mocskot? És milyen márkájú mosószappant kevertek hozzá? Szeretnék váltani, mert a gyerekeim ekcémásak.

Egyébként a kérdés kiírójának: a ruhák színét nem a mosópor keveri össze, egyszerűen vannak olyan anyagok, amik fognak. Szerintem 30 fokon nem nagyon lehet kimosni a koszt a ruhákból, az legfeljebb csak öblítésre jó.

2011. aug. 23. 10:40
 4/12 anonim válasza:
Az előző vagyok, valamit még elfelejtettem. A mosógép a kemény víztől vízkövesedik, és nem a mosószertől. Állítólag a pesti pl. nagyon kemény víz.
2011. aug. 23. 10:42
 5/12 anonim ***** válasza:
57%

az utolsó hozzászólónak :D

mosószódát bioboltban tudsz venni, szerintem biztos van felétek is :D nagyon olcsó, kb 360 Ft egy kiló.

nem egyenlő a szódabikarbónával :D

annyira nem jó folteltávolító, de jól felfrissíti a ruhákat, és persze azért tisztít is :D

én úgy szoktam, hogy veszek egy kocka mosószappant (legolcsóbb Caola márkájút ) és lereszelem sajtreszelőn :D

3 evőkanál mosószóda, 2 evőkanál mosószappan és nekem minden folt eltűnik. Érdemes váltani, ha érzékeny a bőrötök :D

2011. aug. 23. 10:47
 6/12 A kérdező kommentje:

A mosószóda nem a szódabikarbóna, de fehér ruhák mosásánál azt is lehet hozzá tenni, azt hallottam szépen fehérít. Én ilyen mosószódát használok, de nem rendelek, hanem az itteni bioboltban vásárolom: [link]

Mosószappant nem használok. Nekünk még nincs gyermekünk, a mi ruháink pedig nem szoktam annyira koszosak lenni, így igazán folttisztításra nincs szükség. Ami kosz szokott a ruháinkon lenni azt 40°C-on a mosószóda kiviszi minden gond nélkül :) Ha mégis előfordul makacsabb folt akkor áztatok, de ez nagyon ritkán fordul elő. Amíg mosóport használtam addig is 40°C-on mostam és akkor tiszták lettek a ruhák. Csak mostanában kezdtem mosószódát használni de eddig elégedett vagyok. :)

2011. aug. 23. 10:48
 7/12 A kérdező kommentje:
Igen tudom, Zalában is nagyon kemény a víz, én ott születtem. Azért azt tudom, hogy ez nem a mosószer hibája. :)
2011. aug. 23. 10:51
 8/12 anonim ***** válasza:
10.40-es válaszolónak.A mosószóda nátrium karbonát,a szódabikarbóna nátrium hidrogénkarbonát.Ha ekcémás van a családban,moss mosódióval,ez nem okoz allergiát.
2011. aug. 23. 17:31
 9/12 anonim ***** válasza:
én a mosódiót azért nem ajánlom, mert elszürkíti a ruhákat...sajnos.
2011. aug. 23. 17:38
 10/12 anonim ***** válasza:
17.38-as válaszolónak,ha használsz mellé oxigénes fehérítőt akkor nem szürkülnek be a ruhák.
2011. aug. 24. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!