Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Van itt olyan aki csak és...

Van itt olyan aki csak és kizárólag mosószódát használ és nem keveri mosószerrel? Tapasztalatok? Gépnek nem árt?

Figyelt kérdés

Én most így használom. 2-3 evőkanállal mert nagyon habzik. A ruhák tiszták az illatuk kellemes, nem büdösödnek. Eddig mindig úgy mostam, hogy sötétet világosat vegyesen mert világosból kevés van nem töltené meg félig sem a mosógépet. Soha nem fogott össze semmi semmit. Szódával most mosok kb. 3-szor és félek, mert nincs még vele tapasztalatom. Félek, hogy összefogják egymást a ruhák. Bár most már jobban tudok szortírozni mert a munkaruhám világos, így abból most több lett. Általában 40°C-os rövid programmal mosok. Ha jön látogatónk hosszabb időre és mosni is kell a ruháit akkor 30 °C-ot választom, nehogy tönkretegyem a ruháit. Mi a véleményetek erről? Szerintetek rosszul csinálom? Minden mosáshoz használok egy fél kanál citromsavat a vízkő miatt. Ez mennyire jó? A gépbe sajnos nem látok bele de jókat olvastam róla. A felmosást is szódával végzem. Egy vödör forró vízbe 3 evőkanál szóda. Tökéletes!! Még a csempefugát is kivilágosította. Kérdésem ezzel kapcsolatban az, hogy ez fertőtlenít is? Ha nem arra milyen természetes megoldást javasoltok? Esetleg citromlé vagy citromsav? 100%-os citrom olaj?

Vegyszerek nem jöhetnek szóba. A legtöbbtől fulladok, volt, olyan amitől el is ájultam. (a szagától) Egyszerűen nem bírom őket és a természetnek is nagyon káros úgyhogy duplán irtózom tőlük.

Akinek van tapasztalata természetes módszereket használatával kapcsolatban írjon. Nem csak mosással kapcsolatban. :)

Köszönet érte előre is. :)

20/N

2011. aug. 23. 09:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nálunk a mosódió az elsődleges. Ha nagyon retkesek a ruhák, akkor megy hozzá egy kis mosószóda is.

Elégedettek vagyunk ezzel a kombóval, semmi gond nincs vele. A ruhák tuszták, frissek, és nekünk eddig nem szürkültek be, pedig több éve így mosunk.

2011. szept. 22. 00:18
 12/12 anonim válasza:
Ajánlanám mellé még a szalmiákszeszt, egy csészével egy mosáshoz, és tuti a tisztaság! :)
2016. ápr. 9. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!