Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Tudom, hogy hülye kérdés, de...

Tudom, hogy hülye kérdés, de valaki segítene?

Figyelt kérdés
Na szóval, úgy döntöttem készítek anyukámnak egy polót, amire vasalni fogok egy bizonyos mintát. A probléma ott kezdődik, hogy még sohasem vasaltam. Hogy kell vasalni, csak úgy nagyjából vki elmagyarázná ? Úgy rémlik mintha anyum rakna bele vizet, mert van egy kis nyílás rajta, és azt hiszem odarak vizet, de nem tudom mennyit, milyen melegségű .. : S Béna vagyok tudom, de meg szeretném csinálni. Philip azur excel 10 . Ezt írtja a vasalón.
2010. dec. 14. 17:23
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]

itt kb leírják.

Ne tegyél vizet a vasalóba, mert nem kell csak melegítened.

Állítsd be a megfelelő hőfokot és kövesd az utasítást.

2010. dec. 14. 17:36
 2/6 anonim ***** válasza:

Általában a rávasalandó mintától nagyon függ, hogyan kell csinálni. Nem kaptál hozzá használati utasítást?

Az biztos, hogy a matricát közvetlenül nem vasalhatod, a gőzölős funkciója sem kell.

2010. dec. 14. 17:37
 3/6 A kérdező kommentje:
De aztírja a leírás, hogy kb 180 fokon, gőz nélkül vasaljam rá a polóra. De ezen a vasalón nincsenek is ilyen hőfokok, hanem szavak. pl : nylon, ylee ( wolle ), b.wolle , leinen. Gőzöm nincs mi, mit jelent. Amúgy most csak egy olyan polót találtam, amin van egy kis jel, jobb oldalt felül. Vajon arra rászabad vasalni egy másik mintát, hogy az nem látszódjon ?
2010. dec. 14. 17:45
 4/6 anonim ***** válasza:
lerakod a pólót a deszkára. ráhelyezed a mintát. a mintán kell hogy legyen ilyen védőfólia, mert közvetlenül nem vasalhatod. Úgy rakod rá a mintát, hogy ez a védőfólia érintkezzen majd a vasalóval. Ne állítsd nagyon melegre a vasalót, van rajta egy tekerő vagy gomb vagy akármi, és ott látsz egy skálát, kb középre tekerd. És akkor elkezded szépen húzogatni ide oda a vasalót. Én szoktam rávasalni, h a biztonság kedvéért még teszek a vasaló és a minta közé egy textilzsebkendőt, vagy egy vékonyabb anyagot.
2010. dec. 14. 17:45
 5/6 A kérdező kommentje:
na most rávasaltam a mintát egy próba polóra, de nem jön le a fólia róla ..
2010. dec. 14. 17:56
 6/6 anonim válasza:

Hello!

Többször csináltunk már ilyesmit. Kétféle fólia van.

1.: A tükörképe van rajt a mintának. Azt szépen arccal ráfekteted, és vasalod. A vasaló olyan hőfokon menjen, hogy a ruha még ne tapadjon rá. (Nekem ezt tanácsolták, amúgy én sem vagyok profi. :D)

2.: Van olyan fólia, amihez adnak egy zsírpapír szerű cuccot. Ezen a minta nem tükrözve van, és úgy kell rátenni, hogy normálisan feléd nézzen a kép. Arra a zsírpapírt, és úgy vasalni.

Vasald, és ne engedd kihűlni. Kicsit nyomhatod is a vasalóval, de ne hagyd rajta sokáig; inkább símogasd rá!

Próba képpen szépen elkezded lehúzni a sarkánál. Ha a minta rajt marad, akkor OK, és lehúzhatod az egészet. De NE HAGYD kihűlni!

Ha most nem tudtad leszedni a fóliát, akkor hagytad kihűlni. Szerintem megmenthető a story, csak ess neki megint vasalóval!

Sok sikert!

2010. dec. 17. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!