Mindenkinek mindig műtő tisztaságú a konyhája? Hogy csinálja?
Amerikai konyhánk van, van szagelszívónk, de mindig minden tiszta zsír. olyan koszos érzetem van mindig. Vettem hideg zsíroldót, meg mindenfélét, de nem sokat használt, de majdnem megfulladtam:-(
A tv-ben, újságokban, ismerősöknél mindig minden konyha olyan tiszta, én már szégyellem a sajátom. mivel oldhatnám meg ezt a problémát? köszi az ötleteket
Nem mindenki konyhatündér.Én is is letörölgetek mindent,de
ahol laknak ,hogy nem minden ragyog,ez természetes.
a tv, újság: arra gondoltam, mint amikor sztárok otthonait mutatják.
nekem nem jött be a well done tisztító, az olyan büdös nem?
én minden nap főzök, sőt kétnapont sütök is, de nem tudok állandóan takarítani, nincs sok időm a gyerek mellett.
én nem tudok munden főzés után mindent lemosni, főleg a szekrényeket nem és főleg azokon ül meg a zsír:-(
21:26 vagyok, mindennap főzök és minimum 2-3 naponta biztosan megy a sütő is. A well-done baromi büdös és fojtogató, de nagyon hatásos :=). A kezedet is védeni kell kesztyűvel!
Ja, és még valami fontos, ami kimaradt az előző válaszomból: bár büszke vagyok arra, hogy rendes és tiszta, de természetesen az én konyhám sem olyan (még megközelítőleg sem!), mint a sztáro(cská)k, magazinokban és a tvben mutogatott csilivili konyhái. Ha egy konyhát mindennap használsz, az nyilván nyomot hagy a bútoron, falon, mennyezeten, függönyökön, hiába takarítasz, az elszíneződéseket nem lehet eltüntetni.
Az én konyhám eléggé csillivilli. Az a trükk, hogy eleve ritkán főzök zsíros ételt, inkább csak leveseket meg főzeléket. Főzés után mindig letörlöm, ahol osszecsöppöztem valamit. Mosogatáskor mindig kitörlöm a mosogatót, így nem lesz cseppes, meg körülötte a csempét. Naponta egyszer, általában este az utolsó mosogatás alkalmával körülnézek, mi nem tiszta és azt letörlöm. A tűzhelyet 2-3 naponta, a csempéket naponta törlöm, a szekrényeket, hűtőt átlag hetente, de ha összekentem, azonnal letörlöm.
Igazából nem is lesz nagyon koszos semmi, mert igyekszem nem plusz munkát adni magamnak, úgy főzök.
Ami még van: mosogatás után mindig amikor végzek, azonnal elpakolom az edényeket. Általában nem teljesen szárazak, de a helyükön is megszáradnak, és nincsenek szem előtt.
köszi a válaszokat!
Szerintetek a konyhaszekrényre ragadó zsírt (tűzhely környékén) mivel tisztítsam?
Most nem jut eszembe a neve, hogy miből van, de tudjátok az a préselt fa vagy mi.
Bútorlapból szokták csinálni a konyhaszekrényeket.
Nekem nem műtő tisztaságú, de általában rend van.
Igyekszem mindent úgy csinálni, hogy folyamatosan tisztaság maradjon.
Nekem a tűzhely mellett mosható fal van, meg csempe, ezt főzés után mindig letörlöm vizes szivaccsal, pár havonta teszkós hideg zsíroldóval letakarítom a csempét a tűzhely mögött.
A sütőt 4-5 havonta tisztítom (bevallom, ezt nagyon utálom!), a kerámialapos tűzhelyet, meg a konyhapultot minden főzés után letörlöm mosogatószeres szivaccsal.
Vigyázok, hogy a földre ne menjen semmi, így megspórolom a felmosást is, meg a 2 évesem sem hordja szét a lakásban a zöldségmaradékokat.
Mosogatógépbe pakolom a szennyes edényt, ha megtelik, délután indítom be, este kinyitom szellőzni, reggelre szárazak, úgyhogy el is rakom rögtön. Amit nem lehet gépben mosogatni, azt is még este gyorsan elmosom, hogy meg tudjon száradni reggelre.
Konyhagépeket a használat után azonnal elmosogatom, letakarítom.
Este mindig tisztán hagyom ott a konyhát.
Amúgy nekem is amerikai konyha, gyakran sütök-főzök, de nem bírnám elviselni a kupit, meg nem is férnék el, mert kicsi a konyha. Úgy nagyon utálok főzni, ha előtte még mosogatni is kell.
Gyerek nekem is van, ott motoszkál mindig a konyhában, én meg mesélek neki, hogy mit hova kell pakolni, szokott "segíteni" is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!