Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Észrevettétek, hogy a nőknek...

Észrevettétek, hogy a nőknek soha nem ünnep az ünnep?

Figyelt kérdés

Pl itt a karácsony. Ilyenkor én mindig átsikálom a házat, egész nap sütök-főzök, stb.

Ti hogy vagytok ezzel?

Nektek segít otthon valaki?

2010. dec. 10. 18:39
 1/7 anonim ***** válasza:
25 éves nő vagyok, egyetemista, és a szüleimmel élek. Én szoktam takarítani, de nem vagyok túl kényes, szóval karácsony előtti napokban már nem foglalkozom ezzel, addigra nagyjából megvan, pár nap alatt meg úgysem lesz akkora kosz. Sütni-főzni pedig apukám szokott, anya azt sem tudná, hogy álljon neki egy bejglinek. Ő karácsonykor is azt csinálja, amit máskor. Netezik.
2010. dec. 10. 18:51
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

41/N

Huszonévesen, kezdő háziasszonyként gyakran nőtt a fejemre a feladat, aztán mindig ellestem egy-egy trükköt a nálam idősebb kollégáktól, szomszédasszonyoktól, no meg magam is rájöttem err-arra és egyre egyszerűbb lett minden.

A férjem sokat segít a takarításban egész évben, az ünnepek előtt sem marad rám minden. Az ünnepek előtt mindig megtervezem a menüt, időben bevásárolok és néhány nappal korábban már jópár dolgot elkészítek, sőt, ami fagyasztható (pl. sütemények, töltött káposzta, stb), azt akár 2-3 héttel korábban is. 23-án este átteszem a fagyasztóból a süteményeket a hűtőbe, amit 24-én reggel onnan is kiveszek. 24-én csak rendet rakunk, felállítjuk és feldíszítjük a fát, amíg díszítünk, ki-kiszökök a konyhába, elkészülnek a köretek, utána összedobom a salátákat és a frissensültet és kész. 25-én és 26-án is előre elkészített ételeket (pl. töltött káposzta) eszünk, ill. korábban előkészített húst csak megsütök a sütőben és készítek mellé valamilyen köretet. Amióta erre a rendszerre rászoktam, nem érzem kimerítőnek az ünnepeket.

2010. dec. 10. 21:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én már régen leszoktam az ilyen "nagytakarításokról" Folyamatosan takarítok,ha van időm akkor egy-egy szobában alaposabban. Soha nincs rendetlenség,mindent használat után azonnal elrakok a helyére,így kevesebb munka a takarítás. Ajtót-ablakot akkor pucolok,amikor van időm,és a szekrényeket is akkor pakolom ki. Egyszerre nem is tudnám az egész lakást végig takarítani. Ünnepek előtt pedig még felesleges is pl. a szőnyegeket kitisztítani. A vendégek úgy is összejárkálják,leesik az étel a szőnyegre stb. Én még úgy tanultam,hogy illetlenség a vendéget arra kérni,hogy vegye le a cipőjét. A lakás értünk van,nem mi a lakásért. Sőt,voltam már vendégségben,ahol ezt kérték a vendégektől. Én ugyan nem vettem le a cipőmet,de az asztalnál mellettem ülő hölgy igen. Nem tudtam jó étvággyal enni,mert a hölgy lábba izzadt,és az elnyomta az étel illatát.(Pedig egyébként gondozott külsejű hölgy volt.)

A menüt igyekszem úgy megtervezni,hogy minél többet előre elkészíthessek,és a fagyasztóban tárolhassak. A rántotthúst is panírozva lefagyasztom,kisütni nem tart sokáig. A kelt tésztákat és a piskótákat is lefagyasztom.

Így nem leszek hullafáradt az ünnepek alatt.

2010. dec. 10. 21:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez lesz az első külön karácsonyom, úgyhogy anyukám tapasztalatait tudom leírni.

Ő sosem parázott azon, hogy mennyire csillog a lakás. Volt egy alap tisztasági szint, az volt karácsonykor is. A sütés-főzés része a neccesebb, de amikor megnőttem, átvállaltam a sütiket, a tesóm meg a sültek egy részét. Így neki már nem sok munkája marad, főleg csak a fadíszítés, amit én pl. nem vagyok hajlandó megcsinálni.

2010. dec. 10. 22:36
 5/7 anonim ***** válasza:
59%

Azért ne általánosítsunk, mert a mostani nőneműek java része,

egyáltalán nem tud főzni!!

Nálunk más a helyzet, de ennek ellenére férfi létemre én főzök rendszeresen.

...és nem csak karácsonykor!!

2010. dec. 11. 02:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Bár nekem segít a férjem, de én sem csinálok nagytakarítást karácsonykor. Pont ezért. Az ünnep nekem is ünnep! Rá kell készülnöm nekem is. Karácsony előtt soha nem pucolok például ablakot. Inkább előtte már egy hónappal megcsinálom. A többi nagyobb takarítást is már előtte hetekkel megcsinálom. Karácsonyra már csak a fürdő, meg a konyha marad. De ezeket meg fél nap alatt meg tudom csinálni!
2010. dec. 11. 09:05
 7/7 A kérdező kommentje:

Nektek nem megy át a sütik íze a fagyóban töltött napok/hetek után víz ízűvé?

Én a töltött káposztát is próbáltam már a fagyasztós módszerrel csinálni, de az a tapasztalatom, hogy valahogy a lefagyasztott kész (és nem félkész) dolgoknak teljesen elmegy az ízük, így mindig frissen készítem, de nekem senki sem segít. A takarítás és a sütés-főzés is az én nyakamba szakad.

2010. dec. 11. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!