Öblítitek az edényeket mosogatásnál?
Nagymamám nem öblít, csak az általad leírt módon mosogat. Teleengedi a mosogatót, majd abban elmosogat mindent és nem öblít. Ennek az az eredménye, hogy folyik mindenen a zsíros habos lé, kajamaradékok maradnak a tányéron ami rászárad, a poharak meg tiszta opálosak. Hát én mikor ott vagyok akkor párommal az az első, hogy elmosunk magunknak poharat, tányért eltöröljük meg az evőeszközöket is. Mert ha nem, akkor 1 óra múlva hólyagos lesz a nyelvünk. És nem hiszik el szüleim sajnos, nekik már megszokta a szájuk...
Én úgy mosogatok, hogy felengedem a mosogatót forró vízzel, bele mosogatószer és egy fél-1 kupaknyi hipó, attól függően mit mosogatok. Rozsdamentes acél edényekhez használok súrolókövet (direkt ilyenhez van), az öblítést pedig egy direkt arra a célra használt kislavórban végzem. Ha valamit pluszba le akarok öblíteni akkor gyorsan folyó víz alatt. Így mindenem szép tiszta és nem hólyagos a nyelvünk...
Szóval én nagyon kényes vagyok sajnos a tiszta edényre mamám miatt...de hát hiába mondom otthon, mikor látják páromat is hogy megy poharat mosni akkor kiröhögik a háta mögött. Pedig szerintem nekünk van igazunk.
Én úgy mosogatok, hogy van két nagy vödröm ( kaják voltak benne előzőleg, szóval nem felmosó vödör :D) + az egyes mosogató meg a rengeteg edény.
Mosogatószer a szivacsra, átdörzsölöm őket és félrerakom az egyik vödörbe; mikor ez kész, utána jön az öblögetés egyszerre folyó vízzel és akkor rakom őket külön a szárítóra + vmit eltörlök azonnal.Nem szeretek egyenként öblögetni, főleg nem folyamatos vízsugár mellett, mert az tényleg pazarlás, ráaádásul először a kezemről kell a habot lemosni és utána az edényről, a következőnél szintén, a vízóra meg csak pörög...
Erről a kérdésről eszembe jutott nagymamám:)
Ő sem öblögetett, nem szivaccsal, hanem mosogatóronggyal mosogatott, a mai napig emlékszem, már lyukas volt, tisztára szürke, annyira jellegzetes volt a mozdulata, ahogy kiterítette a mosogatóra:)
Természetesen öblögetek, folyó víz alatt mosogatok, váltogatom a vizet, meleg a mosogatáshoz, elzárom a meleget, ki a hideget, azzal öblítem, mire nagyon hideg lenne, jön a következő edény, és a meleg víz:) Így a kezem sem ég le a forró víztől, gyakorlatilag állandóan langyos folyik:)
komolyan ennyire élhetetlenek egyes emberek?
nekünk sosem volt kétmedencés mosogatónk, de valahogy megoldottunk az öblítést meg a mosogatást is.
nagyon egyszerű:
elmosogatod a cuccokat meleg mosószeres vízzel.
amiről lejött a kosz, azt kiteszed a pultra egy vastagabb réteg újságpapírra.
amikor megvan az összes, akkor leengeded a koszos vizet, és folyó vízben öblítesz. esetleg állóban. opcionális.
de hogy rajta hagyjam a ganés levet, és az száradjon rá? ez a messzemenőkig igénytelen dolog.
pont ezért nem kajálok olyanoknál, akiknek nem ismerem a mosogatási szokásait.
látom, vannak egy páran...
"Amiről lejött a kosz, azt kiteszed a pultra egy vastagabb réteg újságpapírra."
Én az újságpapír helyett inkább kiterített konyharuhára teszem, mert az újságról leázik sec-perc alatt a nyomdafesték és az igencsak káros tud lenni, akkor is, ha utána leöblítjük.
Én a következőképpen szoktam mosogatni:
Ha nincsenek nagy edények, akkor egy kisebb tálat teszek a mosogatóba, ebben evőeszközt, poharat, kistányért lehet kényelmesen elmosni, pl. reggeli után. Amit elmostam, azt kirakom mellé, de nem a pultra, hanem a mosogató szabadon maradt részébe. Aztán mikor megtelt, akkor öblítem folyó vízben. Ha több edény van, akkor először berakom az új adagot a tálba, és fölötte öblítek, ez valamennyit a mosogatóvízből is kicserél.
Ha sokat kell, akkor a mosogató melletti kis asztalon, dagasztótálban mosogatok és a mosogatóban öblítem.
Egyszer voltam látogatóban egy osztálytársamnál, aki nem öblítette el az edényeket, 12 éves voltam, de már akkor kiakadtam ezen :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!