Öblítitek az edényeket mosogatásnál?
Természetesen igen.
Ha nincs 2 mosogató mélyedésed, akkor vagy tedd félre a tálcára, amit elmosogattál, utána pakold vissza a mélyedésbe és folyóvízzel öblíts.
Vagy kinevezel egy kisebb lavórt 2. mosogató mélyedésnek és abban öblítesz.
Feltétlenül kell.
Ha nincs normálisan elöblítve nekem az ajakherpeszem rögtön kicsattan, márcsak ezért is.
Ha nem tudsz folyó víz alatt, akkor tegyél külön lavórba vizet és ott öblögess, de cseréld gyakrabban és egyúttal törölgesd is el az edényeket egy tiszta ruhával.
Ezért mosogatok mindig folyóvízben. Ha medencében mosogatsz,akkor az utolsó edényeket már piszkos,zsíros vízben mosod el.
Után új vizet kell öntened a mosogatóba,hogy elöblítsd az edényeket.
Ezze nem spórolsz vizet,csak az edényeid nem lesznek tiszták.
Nem kell a csapot teljesen kinyitni. A tányérokról,deényekről a maradékot mosogatás előtt töröld át papírtörlővel,vagy újságpapírral.Majd vizes,mosogatószeres szivaccsal is töröld át,úgy tedd a mosogatóba. Ha nagyobb edényeket kell elmosni,akkor az elsőt nagyjából elmosod,a vizet beleöntöd a következőbe,és folytatod a mosogatást. Így kevesebb vizet használsz el.
De pl.ha tésztát főzök,a tálat a mosogatóba rakom. Mivel főzés közben sűrűn mosok kezet, a tál addig ázik a víztől.és utána már könnyű elmosni.
Jesszus! Van aki így mosogat??? :-O Na nála se lennék vendég..!
Pár poharat leküldök folyóvíz alatt, de egyébként mosogatógép. 80 fokos mosás és nyugodtan lehet enni-inni az edényekből. :S
Azért meglepőek nekem a válaszok, mert engem az egész rokonságom hülyének néz, hogy öblögetek. Anyu 20 évig cseszegetett emiatt, hogy "pazarlok a vizet", tesóm is mindig egyetértet ebben anyuval, persze nagymama is, most anyósom sem öblöget és a tanárnő lánya is feleslegesnek tartja. És korábban az ex-anyósjelölteknek sem tetszett ez a szokásom, az ő lányaiknaks em... igazából magamon kívül senkt sem ismerek személyesen, aki öblöget - a válaszolók meg mind hozzám hasonlóak?!
Egyébként sehol sem habzott még a tányér, mivel száraz ronggyal eltörölgetik. Bár szerintem is valami maradhat az edényen, mégha nem is annyi mennyiség, hogy érezni az ízén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!