Ajánlanátok nekem valami jó minőségű, viszonylag olcsó virágföldet?
Figyelt kérdés
Ami nem penészesedik, dohosodik, és persze a virágnak is jó.2010. nov. 15. 09:39
1/4 anonim válasza:
A legjobb a Florasca virágföld (Sopronból). Kertészmérnök vagyok, ezt ajánlanám. Ezen kívül még egész tűrhető a Jó Föld Kecskemétről. A többit nem használom, mert nem érnek sokat.
2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ. Hol tudok ilyet venni? Tesco-Auchanban kaphatóak?
2010. nov. 15. 12:04
3/4 anonim válasza:
Én egyszer Baumaxban vettem egy nagy kiszerelésű, olcsó földet. Azt nagyon nem ajánlom! Jó esetben csak vegetálnak benne a növények, vagy inkább ki is pusztulnak benne.
4/4 titak válasza:
A "jó minőségű virágföld" nagyon gyenge meghatározás.
Milyen növénynek akarod? - nézz utána a virágodnak, hogy milyen talajt szeret (homokos,agyagos,pH érték stb.) és aszerint válassz.
Milyen edényben akarod tartani a virágod - agyag, fa, műanyag? Ez sokat számít az öntözésnél. A műanyag nem szellőzik, ezért gyakrabban dohosodik a földje, az agyag és a fa pedig gyorsabban kiszárad - gyakrabban kell öntözni.
Milyen helyen lesz a virág - árnyékban a túlöntözött föld (még a legjobb is) előbb-utóbb elkezd dohosodni később mohásodni.
Lehet, hogy nem is a talajon múlik a "talaj minősége", hanem gazdán?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!