Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan tudom megállapítani...

Hogyan tudom megállapítani egy élezendő kés élének a szögét?

Figyelt kérdés

Az élezés egy olyan élező használatával történne, amelyen a megfelelő szögben le lehet rögzíteni a kést az elmozdulás ellen.

Az addig ok,h leteszem egy sima felületre, megnézem a dőlést,majd ebben az állásban rögzítem le, csak az a baj, h a kés elég vastag és az alján az él hirtelen kezdődik és nagy a szöge.

ma 09:23
 1/4 anonim ***** válasza:
Képet tudsz belinkelni?
ma 10:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Igazából nem megállapítani kell a fokot, hanem beköszörülni. Sajnos a gyártók általában csak lehúzzák géppel az élét, de érdemes elvinni köszörűshöz, az ráteszi, átköszörüli az élt a megfelelő élszögre, ami 40-50 fokos.
ma 10:20
 3/4 anonim ***** válasza:

Háztartásba, konyhába 15 fok körüliek. Az outdoor, bushcraft kések 22-25 fok. Oldalanként ha élezed, Az élszög a duplája.

Ha skandinávos az élezése, akkor látszik a szög.

Minél vékonyabb az él, anbál élesebb, de annál sérülékenyebb is. Felhasználás határozza meg az élszöget, aztán beleszól kicsit a pengeanyag is, mennyire tartósan lesz az él.

ma 10:50
 4/4 A kérdező kommentje:

Ez egy elég drága, 6db-os minőségi steak késkészlet.

Itt a link:

[link]

ma 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!