Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan lehet megállapítani...

Hogyan lehet megállapítani egy textíliáról, hogy pamut vagy műszálas?

Figyelt kérdés
Az van ráírva, hogy 40 fokon mosható, és a legforróbb vasalóval vasalható. Akkor pamut lehet? Mert a műszálas elolvadna a forró vasalótól. Viszont akkor mért nem lehet 60 fokon mosni? Talán azért, mert színes?
2012. nov. 2. 20:20
 1/7 anonim ***** válasza:
39%

Nincs beleírva egy címkére, hogy 100% cotton?

Ha igen, akkor pamut.

2012. nov. 2. 20:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Ha bele lenne írva, akkor tudnám :)))))
2012. nov. 2. 21:00
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Vedd fel néhányszor egymás után, ha "rázol" műszálas.
2012. nov. 2. 21:39
 4/7 anonim ***** válasza:
76%
Én ránézésre,és tapintásra hagyatkozva megmondom,hogy pamut,vagy műszálas.A színes pamutok nem bírják a 60 fokot,illetve azok a kevert anyagok sem,amelyek elasztánt,vagy poliésztert tartalmaznak.
2012. nov. 2. 21:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A legegyszerűbb teszt:

próbálj valahol pl. felhajtás fonák oldalán levágni egy picinyke darabot.

E gy hamutálban gyújtsd meg, ha összeolvad egy kis kemény galacsinná műszál. Ha hamu lesz belőle pamut.

2012. nov. 3. 08:38
 6/7 anonim ***** válasza:

utóbbit ki fogom próbálni. Én is pont ezt akartam kérdezni, mint a kérdező :)

Van itthon pár anyagdarabom, amit fel szeretnék használni. Az van ráírva, hogy 100% pamut, de elég gyanús, hogy van benne műszál is. Majd jövök, beszámolok.

2012. nov. 4. 07:16
 7/7 anonim ***** válasza:

Itt vagyok: jó volt a megérzésem. A feltételezett műszálas anyag szétolvadt és műanyag üdítős flakon szerű anyaggá vált, nem is lángolt.

Egy másik anyag ami valóban pamut, egyből lángra kapott és papír szerűen fekete hamuvá válva égett el.

Ezt persze nem lehet eljátszani olyan ruhával amit hordani is szeretnél. De talán ha a színén óvatosan elkezded vasalni és nézed, hogy olvad-e. Meg ugye van a műanyagnak egy jellegzetes szaga, azt is érdemes figyelni

2012. nov. 9. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!