Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » A festett kádamat Tandillal...

A festett kádamat Tandillal (Aldis wc tisztító) takarítottam, hol a szert rányomtam sárga színű lett a kád. Mivel tudom megint fehéré takarítani?

Figyelt kérdés
Segítsetek kérlek tanácsokkal. A hétvégén nagytakarítottam a fürdőszobában, ami most lett 2 éve felújjítatva és a kádamat is lefestettem (drága volt, de olcsóbb, mint egy új kád) Ki akartam fertőtleníteni, amihez sárga színű Tandil wc tisztítót használta. ahol ráfolyt a szer a kádra ott a kád sárga csíkos lett, körbe. Ez megijesztett és csúnya lett. azóta két napja súrolom a kádat, kipróbáltam sok mindent. Használtam: Cif súrolószert, ecetet és mosószódát, még a varázsradírt (csodaszivacs) is. Kicsit kopott, de még sárgán rikít. Festetni most nincs rá pénzem, van esetleg megoldás még?

jan. 20. 09:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
56%
festék
jan. 20. 09:43
 2/13 anonim ***** válasza:
78%

Miért kell ilyen agresszív anyaggal nekimenni?

Ha 2 nap alatt nem tudtad eltávolítani akkor talán már rájöttél hogy a festéket magát tetted tönkre. Újra kell festeni. Legközelebb majd óvatosabban takarítasz.

jan. 20. 09:55
 3/13 anonim ***** válasza:
73%
Francnak akar mindenki fertőtleníteni ész nélkül. Nem fertőző a kád. A kezedet is szapoannal mosod, nem hypozod mindig......
jan. 20. 09:57
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, bár úgy érzem elég támadóak voltak. A kádat néha véleményem szerint igenis ki kell fertőtleníteni, és köszönöm szépen ostorozam magamat éppen eleget emiatt. Így is mérges vagyok magamra, és én nem tudtam, hogy ez lehet belőle. Építő jellegű tanácsot várok, ami segíthet. Amint írtam pénzem most nincs festésre, akkor vethetek magamra és nézhetem évekig.
jan. 20. 10:01
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

1+

Nézd a jó oldalát, ha most akril kádad lenne vehetnél másikat.

jan. 20. 10:14
 6/13 A kérdező kommentje:

Lehetséges, de jelenleg ez nem vígasztal...

Valami megoldás esetleg valakinél nem volt? Biztos nem csak velem fordult elő ilyen...

jan. 20. 10:26
 7/13 anonim ***** válasza:
72%
Kendd be mindenütt tandillal, lesz egy "szép" sárga kádad.
jan. 20. 10:36
 8/13 A kérdező kommentje:
Ez nem vicces, tényleg kikészültem ettől. Kérem ne poénkodjatok a helyzetemen, ez fáj épp eléggé.
jan. 20. 10:38
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem tudsz vele mit csinálni, nem tudom az összetételt, de megmarta, oxidálta a festéket a szer.

Megpróbálhatod, karcmentes tisztítóval és szivaccsal, hátha csak felületi és lepolírozható.

Sajna a gyengébb akrilkádat is sokszor elcseszik valami hasonlóval.

Nem akartalak a fertőtlenítésel bántani, csak sztem sokszor használják feleslegesen. A covid óta nagyon "divatos" lett.

A baktériumok burkát a lugos anyagok mint a szappan is vagy szinte az összes tisztítószer, jól oldja, és elpusztítja őket. Csak végig kell szivaccsal kenegetni és rajtahagyni a kádon, aztán lemosni. Hidd el, hogy tökéletes. Még tisztítás szempontjából is.

Kommersz fogkrémekkel is szoktak ezt-azt polírozni, azt is tedztelheted. Szivacsra, és gyors kis körkörös mozdulatokkal.

Csak kérdés a mart felület mélysége, festék vadtagsága

jan. 20. 10:54
 10/13 anonim ***** válasza:

A 7-es javaslata nem vicc, újra fehér nem lesz, de ha mindenhol lekened, akkor egyszínü és nem foltos.

A kádat meg fölösleges fertötleníteni, hacsak nem végeztek benne valami kifejezetten fertözö akciót.

jan. 20. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!