Hogyan tudom nyom nélkül eltüntetni a penészfoltot a festett falról?
Olcsó és gyors megoldás érdekelne amit most tudnék tenni.
Se időm se pénzem se hangulatom nincs karácsony elött szétbombázni a lakást.
A Szavo színezett mészfestéken tud nyomot hagyni. Diszperzit (akril bázisú) színes falfestékek pl. Dulux, Polifarbe stb. nagyon jól tűrik, semmi nyoma nem marad.
Egyébként én is Szavo-t használtam sokszor, mikor penészedtünk. Nyom nélkül eltüntette a penészt. Ha kell, meglehet ismételni a fújást, ha nagyon vastag a penész réteg.
Arra viszont nagyon kell figyelni, hogy az extrém tömény klór gáz, ami keletkezik, legyen kiszellőztetve.
Brutál tömény és csak akkor használd ha legalább 2-3 órát tudsz folyamatosan szellőztetni (lehetőleg szeles időben fújd be a falat, akkor hamarabb kimegy a klórgáz a házból).
Neked ezért fizetnek? Évek óta szemeteled az oldalt, vagyis az ilyen jellegű kérdéseket a ctrl+v ctrl+c német szabványos szaroddal?
MINDEN penészes kérdés alatt azonnal ott van a német szabványos válasz :D
És még baromság is.
Sajnos a szellőző nem akkor szellőztet, amikor kell, hanem folyamatosan.
Azaz, ha 1 hétig esik az eső, akkor 1 hétig nem hogy szárítaná a szobát, hanem még jobban behozza a kinti, 90%+os párát.
Plusz egész télen, éjjel-nappal viszi ki a meleget.
Szerintem ilyen szellőzőket árul. Valahogy el kell adni azt a sok vackot....
#3 vagyok, amin nyomott hagyott az poli-farbe platinum :S
Viszont nagyon gyakran használni sem jó, szépen lepotyogott a fal miatta mindkét helyen
Már 2020-ban is tolta a német szabványt: https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__10768..
Egyértelmű, hogy itt próbálja reklámozni a szarját. Viszont ez az agresszív marketing inkább arra enged következtetni, hogy nem igazán pörög a biznisz. Mintsem, hogy annyira beválna a módszer a penész ellen.
Szavot használtam én is régen míg nem volt kifestve a szoba. Hosszú évekig nem jött elő. 2-3 éve lett kifestve narancssárgára a szoba és most ismét előjött. Tartok tőle, hogy ha lefújom Szavoval fehér foltot hagy maga után.
Már nem emlékszem a festék fajtájára. Végleges megoldás max a tavasszal tervezek addig kéne valahogy kihúznom.
A sós vízzel át törölni a falat milyen megoldás? A sós víz hogyan hat a penészre + festékre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!