Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Kávéfőző víztartályát hogyan...

Kávéfőző víztartályát hogyan tudom tisztítani?

Figyelt kérdés

Sajnos a víztartály (plexi) eléggé vízköves már.. Citromsavra gondoltam..

Szerintetek?

ma 10:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem a gépen jelzi mindig ha itt az idő a tisztításra. Akkor a gyári folyadékkal tisztítom. Mivel fel kell töltenem vele a tartályt, így mire végzek vele, addigra az is kitisztul.

[link]

ma 10:41
 2/4 anonim ***** válasza:
57%
Attól függ milyen főző. Ha nem túl kényes gép, ecetes, vagy citromsavas vizet tegyél bele, álljon egy ideig benne, majd főzd le, mintha kávé lenne. Aztán mégegyszer tiszta vízzel is főzd át.
ma 11:12
 3/4 anonim ***** válasza:
Csak a szög egyszerű gépeket lehet ecettel vízkövezni! Az ecet nem bontja a vízkövet, hanem leoldja a felületekről, és a vékony szilikon csövek, kifolyók el tömődnek tőle. Citromsav minden gépben használható, 1 liter vízbe 3 púpozott evőkanál elegendő. Ez a víztartályt is megtisztítja súrolás nélkül, és nem tesz kárt a tömítésekben. Bónusz: Nem bűzlik a ház.
ma 11:40
 4/4 anonim ***** válasza:
0%
Simán csak vízkőoldóval szoktam aztán kiöblítem.
ma 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!