Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Önkiszolgáló mosodában miért...

Önkiszolgáló mosodában miért nem lehet állati szőrrel szennyezett textilt mosni?

Figyelt kérdés
Nem értem miért mert állítólag minden nap fertőtlenítik a gépeket, akkor meg nem éppen mind egy? Vagy miért nincs külön egy pont erre a célra kijelölt mosógép? Akkor abba senki nem mosna ruhákat, mert nyilván nem higiénikus de a kutyások, macskások legalább nem lennének lesz*rva. A mosoda oldalán, és a mosodában is ki van írva hogy ha valaki megszegi ezt a szabályt, az szándékos károkozásnak számít és anyagi felelősségre vonással járhat. Ez mettől meddig terjedő büntetés lehet? Arra gondoltam hogy össze szedek olyan pólókat amiket nem használok, és azokkal együtt beraknám a kutya párnáját és úgy nem veszik észre. Szőr nincs rajta mert kiráztam és leporszívóztam. Vizelet vagy ürülék sincs rajta, szobatiszta a kutya csak már tényleg nagyon ki kéne mosni. Ha 60 vagy 90 fokon mosnám akkor meg úgy is minden baktérium elpusztul, akkor meg nem mind egy? A nap végén meg a dolgozó úgy is kifertőtleníti a gépeket. Nem értem miért kell így megnehezíteni az ember életét... elvégre fizetek érte. Más mosoda nincs a városban.

dec. 21. 10:11
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Hidd el, úgysem tűnik fel senkinek.
dec. 21. 10:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A sok szőr el tudja dugítani, azért szokták tiltani.

Ha előtte leporszivózod nem lesz gond.

dec. 21. 10:38
 3/9 Kólauborkával ***** válasza:
100%
Itt szerintem is azon van a hangsúly, hogy tegyék meg azt, amit megtettél, jelen esetben pedig, hogy kirázod és leporszívózod és nem Bodri másolatával (szőrkupacával) együtt teszed be a cuccost mosni. Mert az tényleg károkozás, de így csak egy sima mosás.
dec. 21. 10:39
 4/9 anonim ***** válasza:
87%

Kicsit értelmetlen kérdés, mert a szabály úgy szól, hogy állati szőrrel szennyezett ruhát nem moshatsz, de közben meg azt írod, hogy leporszívózva vinnéd kimosni, tehát innentől nem szegsz szabályt. Akkor mi a gond?

Szőrre nem véletlenül háklisak, mert eltömítheti a gép szűrőjét, de akár a szivattyú lapátja mögé is betekeredhet, és ez mechanikai gond, egy festőtlenítés itt nem ér semmit.

dec. 21. 12:49
 5/9 anonim ***** válasza:
15%

A zoonózis kifejezést ismered-e?

A legismertebb magyar mosodalánc egységeiben a kijelölt gépeken szabad állatszőrrel szennyezett textileket mosni. Természetesen visszanézik videón, mitől mehetett egy gép tönkre. És egymást is bejelentik a mosodába járók, teljes joggal.

"Más mosoda nincs a városban." Akkor mosd otthon a cuccot. Nem fér be a gépedbe? Vágd ketté.

"Ez mettől meddig terjedő büntetés lehet?" Hát, mivel ezek ipari gépek, a tönkrement alkatrész ára és a kiesett bevétel pótlása 5-6 jegyű összeg is lehet.

dec. 21. 14:07
 6/9 A kérdező kommentje:
4-es valamilyen szinten igazad van. Viszont ugye akkor is kutyás a párna. Megpróbáltam minél alaposabban átporszívózni, rázogattam de lehet hogy nem lett tökéletes. Előfordulhat pár szőrszál. Vagy annyi nem jelent gondot?
dec. 21. 18:19
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha kutyás vagy, akkor gondolom van ilyen ragacsos hengered is nem? Azzal meg minden szőrt el tudsz távolítani, szagolgatni meg úgysem fogja senki mielőtt beteszed a gépbe.

Pár szőrszál meg nem lehet gond, hajszál is mindig van a ruhákon.

dec. 21. 18:37
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez nem neked szól jelen esetben. A kutya párnáját előtakarítás nélkül, vagy a tetőtől talpig szőrös ruhádat ne tedd be a gépbe. Az senkit nem érdekel, hogy esetleg a ruhádon, vagy a mosott párnán van három szőrszál, attól semmi baja bem lesz a gépnek, meg a következő mosónak sem.

Azon taplók kedvéért van ez kiírva, akiknek nem lenne értelemszerű, hogy három marék szőrrel egy ipari mosógép sem igen tud mit kezdeni.

Ha leporszívóztad, akkor nyugodtan beteheted a kutyapárnát a gépbe, senkit nem fog érdekelni/zavarni.

dec. 22. 14:20
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

Azért nehogy már az emberaz állatokkal együtt fürüdjön, mert ez kb olyan.

Mégis a sok idióta mit gondol hogy együtt kötelező lenni az állatokkal mert ők olyan fantikusan koszosak.

Ahol meg hirdetik hogy az üdülő helyen kutyabarát fogadó van, mi már oda nem megyünk.

Abba az ágyba meg bárhová nem fogok feküdni meg enni amit egy kutya össze piszkolt.

dec. 28. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!