Érdemes lehet ilyenkor (még) az udvaron teregetni mosott ruhát?
Hát pl. ma kifejezetten enyhe idő van (12 fok) és a szél is jó jár - szóval igen.
Ha teljesen száraz nem is lesz, de a nedvesség nagyja legalább nem a ház páratartalmát növeli.
Én ilyenkor simán kint szoktam.
Este beszedem és bedobom a szárítóba 20 percre, akkor megszárad teljesen. Nem mindeg, hogy két adag 2X20 percet meg vagy 2x2,5 órát.
Régen fagyban is kiteregettek anyámék. Asztallap keménységáre voltak fagyva a ruhák amikor behoztuk. Ilyenkor nagyon száraz tud lenni a levegő, úgyhogy sokat száradnak kint. És tök jó friss illatuk lesz.
Az ágyneműt is ki szoktuk vinni télen is kirázni, kiszellőztetni.
Én manapság már nem szárítok ilyenkor kint semmit, mert mindennel is tüzelnek az emberek a környékemen. Sokszor olyan büdös van hogy köhögőrohamot kapok pedig semmiféle légúti betegségem nem volt sosem. A rajtam lévő ruhát is kint kell hagyni az előtérben mert csípús füstszaga van. Szóval figyelj oda hogy ha tüzel valaki műanyaggal akkor ne tedd ki. Ha van kinti ruhaszárító köteled akkor pedig törölgesd át alaposan, mert vastagon rá tud rakódni a korom, retek és lesz egy fekete csík a ruhán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!