Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Jó illatú öblítő ellenére...

Jó illatú öblítő ellenére büdös lábszagú ruhák?

Figyelt kérdés

Drága és jó minőségű Coccolino öblítőt használok mososához és persze jó minőségű mosóport.

Amikor kimos a gép olyan semmilyen, vízszerű szaga van csak, majd amikor szárad és már majdnem megszáradt de még kicsit nedves, szinte lábszaga van. Főleg ott, ahol nehezen szárad. Próbáltam szárítani radiátoron, de még úgy is büdös lett. A mosógépnek van baja vagy a mosószer nem jó? Ezt használtam korábban is, de nem volt büdös a kimosott ruha.

tegnap 13:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Takarítsd ki a mosógépet /ctromsav, ecet, vagy valamilyen mosógéptisztító tabletta/ töröld át a gumirészeit, a szűrőt vedd ki, és a rekeszeket is mosd el.

Ha mosol, ne tömd meg, mert akkor nem tud rendesen mosni/öblíteni, és büdös lesz a ruha. Az öblítőszerek lerakodhatnak a gépben, a ruhán bevonatot képeznek. Ha nem akarsz lemondani róluk csak keveset használj belőle.

tegnap 13:48
 2/9 anonim ***** válasza:
Próbáld ki azt, hogy első körben öblítő helyett ecetet használsz, majd külön futtatsz csak egy öblítő programot. Nekem ez vált be a legjobban, illetve amennyire lehet hanyagolom a 40 fokos programokat. Nekem felültöltős gépem van, és azt vettem észre, hogy az öblítők nem is szeretik a meleget, jártam úgy, hogy egy hosszú 90 fokos mosás végére puding lett az öblítőből, ezzel a módszerrel meg egyáltalán nem marad öblítőmaradék a rekeszben, és a ruháknak is kellemes illata marad. Ecetből 75ml-t szoktam használni, illetve ugyanannyi öblítőt is a második körben.
tegnap 13:53
 3/9 A kérdező kommentje:
Azt a büdös ecetet beleölteni és azzal öblíteni? Nem lesz büdösebb tőle és savanyú szaga?
tegnap 14:02
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz büdös, sem ecetszagú. Antibakteriális, tehát elpusztítja a büdöset okozó baktériumokat. Én is évtizedek óta ecetet használok, de én öblítő helyett, nem előtte.
tegnap 14:08
 5/9 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem fogod érezni a mosás végén, és utána úgyis futtatod az öblítős programot.
tegnap 14:09
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az ecetet én is nagyon tudom ajánlani erre a problémára, valamint a törülközőt szépen vissza is puhítja.
tegnap 14:16
 7/9 anonim ***** válasza:
A gép büdös ésvagy túltöltöd
tegnap 15:07
 8/9 anonim ***** válasza:
Pucold ki alaposan a gépet és mindig hagyd nyitva az ajtaját és a mosószer adagolót. Mindig!
tegnap 20:28
 9/9 anonim ***** válasza:
Jót tesz neki egy alapos takarítás, illetve ha más nem segít, ahogy írták is, lehet öblíteni ecettel. Az öblítőnek enyhén savas kémhatásúnak kell lennie, mert így tudja semlegesíteni az esetleges mosószermaradványokat, amik mindig lúgos kémhatásúak. Az ecettől nem kell félni, nagyon túl kell adagolni, hogy a ruhákon is érezd a szagát, de ha nagyon érzékeny vagy rá, meg lehet próbálni a citromsavoldatot is. Annak nem kellemetlen a szaga, de megfelel öblítő helyett. Nekem viszont a mosógép rendszeres tisztítása (háromhavonta előmosásos 95 °C-os program tisztítófolyadékkal, a tartályt pedig mosogatógépben takarítom el), kiszárítása (minden használat után 24 órán át nyitott ajtóval áll) és a gyors szárítás (fürdőszobában fregolin, feltekert fűtéssel, párátlanító berendezés mellett) megakadályozza a ruhák büdösödését mosás után.
tegnap 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!