Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Tényleg ilyen alaposan kellene...

Tényleg ilyen alaposan kellene takarítani?

Figyelt kérdés

A youtubon futottam bele egy shortba, amiben egy UV atka porszívót reklámoztak.

Tudtam, hogy léteznek atkák de azt hittem az is olyan dolog mint, hogy az emberi testen is élnek baktériumok és szabad szemmel nem látható élőlények. Természetes, hogy jelen vannak.

Kicsit utánaolvasva azt találtam, hogy 2-3 évenként le kellene cserélnünk az ágyneműnket az egészségünk megőrzése érdekében. Máshol azt írták elég 2 havonta átmosni 60°-on.

Ti ezeket betartjàtok, kidobàljátok az ágyneműt?

Egy egészséges embernek nem káros UV lámpával és hasonló tisztítóeszközökkel takarítani? A túl steril környezet nem gyengíti az ellenállóképességünket?

okt. 18. 21:04
A kérdező szavazást indított:
Én csak porszívózom, port törlök és felmosok
Alergia, betegség miatt használok ilyen eszközöket
Csak nagytakarításkor vagyok ilyen alapos (évente 1-2x)
Rendszeresen használok ilyen eszközöket
14 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
" 2-3 évenként le kellene cserélnünk az ágyneműnket" - nekem még megvannak az anyám 50 éves NDK-ban vásárolt, jó kis lepedői és huzatai. :D
okt. 18. 21:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Úgy takarítasz ahogy te szeretnéd. Ami az egyik embernek még tiszta kosz, az a másiknak már feleslegesen sok melóval elért tisztaság.

Én utálok takarítani, nem zavar a por. Van aki meg naponta felporszívóz, letörölget, felmos stb. Én el tudom tölteni az időmet hasznosabb dologgal is (számomra) mint a takarítás, de van akinek ez maga az élete és akkor boldog ha takaríthat.

Atka porszívó akkor kell ha valaki nagyon allergiás vagy olyan a munkája ami mellett nem engedheti meg magának az allergiás rohamokat. Pl. egy énekes nem lehet állandóan beteg. A tévében volt pár éve egy operaénekes pár, ők elmondták, hogy kénytelenek ilyen eszközöket használni és naponta 2 alkalommal porszívózni, hogy dolgozni tudjanak allergia szezonban is (virágporok).

Az ágyneműt meg ki kell mosni, a paplant, párnát is lehet tisztíttatni, az egyszerűbbeket mosni. Azok mondják, hogy ki kell dobni pár évente akik szeretnék ha újat vennél helyette, gyakran és lehetőleg tőlük.

okt. 18. 23:56
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Megnyugodtam, hogy nem csak én nem vagyok felszerelkezve a legmodernebb tisztítóeszközökkel.

Bevallom, én szeretek takarítani. Az a típus vagyok aki akkor is takarít mikor a gondolatai rendetlenek, de ettől még nem tudok (és nem is akarok) rászánni heti 3-5 óránál többet.

okt. 19. 15:19
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát én eleve a lepedőt, ágyneműt, törölközőket 60 fokon mosom.

De majd mar kidobom a jó garnitùrat😂 van itt nagymamám takarója, anyukám régi takarója. Meg élünk. Ma már hasonló sem kapható.

Mindig felvan porszívózva, ha huzatot cserélek atmegyek a matracon is, kb 3 havonta megforditom. Atka, baci mindenhol van. És kell is a szervezetünknek.

okt. 20. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!