Hogyan kell ki mosni azt a polot amire ruha filccel van rajzolva?
szisztok hogyan kell ki mosni azt a polot amire ruha filccel van rajzolva nem tom mit rontok el de mindig ha ki mossom ki vilagosodik szurkes lessz a fekete v ijen kell legyen? vagy a filc rossz minosegu?
most csinalok ilyet eloszor fogalmam sincs hogyan kell
Egy textilfilcnél azt olvastam, hogy vasalással kell fixálni.
Vagyis rárajzolsz a pólóra mintát, kifordítod a mintát átvasalod és kifordítva is kell mosni.
Az is lehet, hogy a filc nem jó, de tényleg le kell vasalni, ahogy előttem írták.
Amit én használtam textilfilc, annak nem lett baja. Nem most volt, az egyik vagy 20 éves minta a párom egyik pólóján és a póló lett csak használtabb, a filc majdnem ugyanolyan rajta, mint amikor csináltam. A másik már nem volt ennyire sikeres - másik fajta filc - de az csak kicsit halványodott, megkopott a mosás miatt.
Próbáld meg átvasalni, amilyen meleget csak elbír a póló azzal a hővel. Nézd meg előtte a póló cimkéjét, hogy lehet-e vasalni és valami olyan részén próbáld ki a vasaló hőfokát ami nem szembeötlő, pl. az aljának a felhajtott szegésén belül, mert ha a vasaló túl forró akkor barnás égés nyomot hagy rajta és dobhatod ki az egészet ha az látszik.
A fekete amúgy elég sérülékeny szín, de nem kellene ilyen mértékben kijönnie az anyagból.
Közben meg ha másféle filc ér hozzá valami textilhez - mint nekem az egyik blúzomhoz vagy volt, hogy lejött a kupakja a szatyromban - akkor meg nem sikerül kiszedni, akárhogy erőlködik az ember. :)
#5 Már régen volt, sajnos nem emlékszem.
Most rákerestem erre a márkára, a vasalást írják, meg hogy 40 fokig mosható, elvileg mosás álló. Egy másik helyen 60 fokot írnak.
Elméletileg bármilyen textilre jó kellene legyen, de ez mindig csak reklám, a valóságban nem biztos, hogy működik.
Szerintem próbáld meg még egyszer, átrajzolod, hagyod megszáradni, átvasalod és ne túl meleg vízben mosd ki! ha most sem jó akkor sajnos erre a pólóra nem tudsz vele rajzolni.
Egy másféle textillel kipróbálhatod még és ha azon se működik akkor a filc a rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!