Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Használtok öblítőszert mosáshoz?

Használtok öblítőszert mosáshoz?

Figyelt kérdés

Nem aggódtok,hogy taknyosodhat tőle a gép?

Vízzel hígítjátok az öblítőket? Ha igen,akkor fele-fele arányban megfelelő lehet?

aug. 28. 22:32
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Lemaradt:

Fehérneműkhöz nem használok öblítőszert. (Némely öblítő allergizált is minket.) Törölközők mellé sem,mert nagyon befolyásolja a nedvszívó képességét.

aug. 29. 20:07
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

"Az öblítőnek lúgos kémhatása van, és az egyik funkciója az, hogy semlegesítse a mosószer savas hatását. Ezért lesz puha a ruha."

Hangzatos és logikusnak tűnő állítások, de sajnos egyik állítás sem igaz.

Kezdjük ott, hogy a mosószer NEM savas. Azért hívják mosólúgnak. Különösen a szóda tartalmú fehér ruhákhoz való mosószerek nem savasak. A mosószer eltávolítására a többszöri vizes öblítés szolgál. Nagy szamárság lenne a lúgokat vegyi úton savakkal semlegesíteni, hogy sóképződés közben elreagáljanak, és a ruhában maradt sók irritálják a bőrünket.

Mindezek miatt természetesen az öblítő nem lúgos. Semleges kémhatású, vagy a bőr 5.5-ös pH-jával harmonizál. És antistatizáló szer van benne. A ruha azért lesz sprőd, mert a szálak statikusan összetapadnak. Ezen próbál az öblítő antistatizáló szerrel segíteni. Szóval emiatt lesz puha a ruha...

aug. 30. 11:02
 13/16 anonim ***** válasza:
31%
Nem, évek óta semmilyet, csak pár csepp mosóparfümöt. Teljesen feleslegesnek találom az öblítőt, árt a bőrnek, árt a mosógépnek, árt a ruháknak és árt az élővizeknek, és mindezekért cserébe semmilyen előnyt nem tud felmutatni. Annyira elszoktam már tőle, hogy a szagát sem tudom elviselni.
aug. 30. 20:27
 14/16 A kérdező kommentje:

Utolsó megkérdezhetem milyen mosóparfümöt?

Puella,Giovanni és társai nálam kizárva. Pl a Puella irritált és a gépnek sem tesz jót az olajos cucc... Anno alig bírtam kipucolni a gépet,és a szagától megszabadulni. Volt akinek megmarta a gépét is.

Herbow-ról meg hallom,hogy sűrű,és ugyan olyan rossz a gépnek,mint az öblítőszerek. (Én nem próbáltam...)

aug. 30. 20:34
 15/16 anonim ***** válasza:
31%
#13-as vagyok, Ahimsa mosóparfümöt használok, az kizárólag illóolajból és oldószerből áll. Általában barackosat veszek, az nagyon finom, szinte teljesen élethű, de sajnos alig van valami ereje. Legutóbb kasmírvirágosat vettem (fogalmam sincs, ez mi akar lenni, mert nem is létezik ilyen virág 😀), az sokkal erősebb, óvatosan adagolva is nagyon intenzív, de nem tetszik az illata. Persze nem büdös, csak nem az én stílusom, de ha már megvettem, elhasználom.
aug. 30. 21:39
 16/16 anonim ***** válasza:
Igen, nem, nem
szept. 7. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!