Használtok öblítőszert mosáshoz?
Nem aggódtok,hogy taknyosodhat tőle a gép?
Vízzel hígítjátok az öblítőket? Ha igen,akkor fele-fele arányban megfelelő lehet?
Lemaradt:
Fehérneműkhöz nem használok öblítőszert. (Némely öblítő allergizált is minket.) Törölközők mellé sem,mert nagyon befolyásolja a nedvszívó képességét.
"Az öblítőnek lúgos kémhatása van, és az egyik funkciója az, hogy semlegesítse a mosószer savas hatását. Ezért lesz puha a ruha."
Hangzatos és logikusnak tűnő állítások, de sajnos egyik állítás sem igaz.
Kezdjük ott, hogy a mosószer NEM savas. Azért hívják mosólúgnak. Különösen a szóda tartalmú fehér ruhákhoz való mosószerek nem savasak. A mosószer eltávolítására a többszöri vizes öblítés szolgál. Nagy szamárság lenne a lúgokat vegyi úton savakkal semlegesíteni, hogy sóképződés közben elreagáljanak, és a ruhában maradt sók irritálják a bőrünket.
Mindezek miatt természetesen az öblítő nem lúgos. Semleges kémhatású, vagy a bőr 5.5-ös pH-jával harmonizál. És antistatizáló szer van benne. A ruha azért lesz sprőd, mert a szálak statikusan összetapadnak. Ezen próbál az öblítő antistatizáló szerrel segíteni. Szóval emiatt lesz puha a ruha...
Utolsó megkérdezhetem milyen mosóparfümöt?
Puella,Giovanni és társai nálam kizárva. Pl a Puella irritált és a gépnek sem tesz jót az olajos cucc... Anno alig bírtam kipucolni a gépet,és a szagától megszabadulni. Volt akinek megmarta a gépét is.
Herbow-ról meg hallom,hogy sűrű,és ugyan olyan rossz a gépnek,mint az öblítőszerek. (Én nem próbáltam...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!