Használtok öblítőszert mosáshoz?
Nem aggódtok,hogy taknyosodhat tőle a gép?
Vízzel hígítjátok az öblítőket? Ha igen,akkor fele-fele arányban megfelelő lehet?
Természetesen használok, minden mosáshoz, ahogyan a cimkén van, kb olyan mennyiséget (van, amiből kevesebb kell, mert koncentrátum, nem szoktam megborítani).
A kellemes illat mellett az anyagok (pl törölköző stb) is puhábbak, illetve van, amit öblítő nélkül nehezebb lenne vasalni, keményebbre száradna.
A mosógépet kb 2-2 5 havonta szoktam vagy Lanza márkájú mosógéptiszító adalékkal átmosni a leghosszabb, legmelegebb programon, vagy trisóval.
Az öblítőszer tartályt ennél gyakrabban, kb 1,5-2 hetente kihúzom a gépből, a kádban erős sugarú kézi tusolóval átmosom, ha szükséges, egy direkt erre a célra tartott fogkefével kisúrolom a nehezen elérhető részeket.
Így tiszta, nem szabad hagyni belecsomósodni, beleszappanosodni a vegyszereket, ugyanúgy rendszeres ápolást, takarítást igényel a mosógép is, mint a háztartás egyéb gépei és akkor nincsenek ilyen undorító problémák.
(Érdemes alul is kiereszteni időnként a vizet és kitakarítani a szűrőt, hol szöszök stb felhalmozódnak és áttörölni a gumitömítést- elöltöltős gépem van).
Mindig használok.
Az öblítőnek lúgos kémhatása van, és az egyik funkciója az, hogy semlegesítse a mosószer savas hatását. Ezért lesz puha a ruha.
Az ecet egy sav, tehát nem semlegesít, hanem szinten tart, vagy még jobban rontja a pH értékét a ruhának. Szóval hosszú távon árt a mosott textíl anyag szerkezetének.
Használj normális öblítőt, rá van írva az adagolási mennyiség, és ez a lényeg nem pedig az, hogy mennyi fér a mosógép öblítő adagoló tartájába.
A mosógépet pedig időnként takarítani kell, ha nem jelzi akkor min fél évente 1x.
Köszi a válaszokat. Kíváncsi voltam az itteniek véleményére.
Nos,én hol használok,hol nem. (Felültöltős mosógép).
Minden öblítőt fele-fele arányban hígítom évek óta.
Takarítani öblítő használata nélkül is szoktam a gépet,és tartályt. Ezek nem új dolgok számomra. Kis ecettel is már öblítettem és valóban puhábbak lettek tőle a ruhák és minden... nem utolsó sorban színmegtartó.
Taknyosodás általános probléma,sok felé tapasztalom,hogy xy idő múltán tönkre vágja a gépet is,illetve be büdösödik maga a gép és alig bírnak megszabadulni ettől a problémától. (Bár nem csak az öblítő miatt jellemző probléma,hanem a gél állagú mosószerektől is...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!