Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Használtok öblítőszert mosáshoz?

Használtok öblítőszert mosáshoz?

Figyelt kérdés

Nem aggódtok,hogy taknyosodhat tőle a gép?

Vízzel hígítjátok az öblítőket? Ha igen,akkor fele-fele arányban megfelelő lehet?

aug. 28. 22:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
15%
Nem kell sokat beleönteni. Én egyébként évek óta ecettel öblítek, 1:4 arányban hígítva vízzel és cseppentek illóolajat vagy mosóparfümöt.
aug. 28. 22:41
 2/16 anonim ***** válasza:
Használok, de nem koncentrátumot, így nem hígítom. A gépet meg úgyis átmosom időnként ettől függetlenül is, úgyhogy nem szokott vele gond lenni.
aug. 28. 23:14
 3/16 anonim ***** válasza:

Természetesen használok, minden mosáshoz, ahogyan a cimkén van, kb olyan mennyiséget (van, amiből kevesebb kell, mert koncentrátum, nem szoktam megborítani).

A kellemes illat mellett az anyagok (pl törölköző stb) is puhábbak, illetve van, amit öblítő nélkül nehezebb lenne vasalni, keményebbre száradna.

A mosógépet kb 2-2 5 havonta szoktam vagy Lanza márkájú mosógéptiszító adalékkal átmosni a leghosszabb, legmelegebb programon, vagy trisóval.

Az öblítőszer tartályt ennél gyakrabban, kb 1,5-2 hetente kihúzom a gépből, a kádban erős sugarú kézi tusolóval átmosom, ha szükséges, egy direkt erre a célra tartott fogkefével kisúrolom a nehezen elérhető részeket.

Így tiszta, nem szabad hagyni belecsomósodni, beleszappanosodni a vegyszereket, ugyanúgy rendszeres ápolást, takarítást igényel a mosógép is, mint a háztartás egyéb gépei és akkor nincsenek ilyen undorító problémák.

(Érdemes alul is kiereszteni időnként a vizet és kitakarítani a szűrőt, hol szöszök stb felhalmozódnak és áttörölni a gumitömítést- elöltöltős gépem van).

aug. 28. 23:31
 4/16 anonim ***** válasza:
Nem használunk.
aug. 29. 04:35
 5/16 anonim ***** válasza:
78%
Attól függ mit mosok. Melós cucchoz pl. nem, fehérneműhöz igen.
aug. 29. 05:24
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
El nem tudnám képzelni, hoyg anélkül mossak. Mindig használok öblítőt. A leiratának megfelelő mennyiség megy a gépbe. Ezt a "takony" dolgot én még soha nem tapasztaltam.
aug. 29. 07:21
 7/16 anonim ***** válasza:
70%

Mindig használok.

Az öblítőnek lúgos kémhatása van, és az egyik funkciója az, hogy semlegesítse a mosószer savas hatását. Ezért lesz puha a ruha.

Az ecet egy sav, tehát nem semlegesít, hanem szinten tart, vagy még jobban rontja a pH értékét a ruhának. Szóval hosszú távon árt a mosott textíl anyag szerkezetének.

Használj normális öblítőt, rá van írva az adagolási mennyiség, és ez a lényeg nem pedig az, hogy mennyi fér a mosógép öblítő adagoló tartájába.

A mosógépet pedig időnként takarítani kell, ha nem jelzi akkor min fél évente 1x.

aug. 29. 07:31
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Persze használok mindig,nem túlzottan sokat.
aug. 29. 08:11
 9/16 anonim ***** válasza:
37%
#7: a mosószer nem savas, hanem lúgos…
aug. 29. 18:17
 10/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Kíváncsi voltam az itteniek véleményére.

Nos,én hol használok,hol nem. (Felültöltős mosógép).

Minden öblítőt fele-fele arányban hígítom évek óta.

Takarítani öblítő használata nélkül is szoktam a gépet,és tartályt. Ezek nem új dolgok számomra. Kis ecettel is már öblítettem és valóban puhábbak lettek tőle a ruhák és minden... nem utolsó sorban színmegtartó.

Taknyosodás általános probléma,sok felé tapasztalom,hogy xy idő múltán tönkre vágja a gépet is,illetve be büdösödik maga a gép és alig bírnak megszabadulni ettől a problémától. (Bár nem csak az öblítő miatt jellemző probléma,hanem a gél állagú mosószerektől is...)

aug. 29. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!