Ágynemű mosása és cseréje?
Havonta cserélek új ágyneműt, de ami addig van fent hetente kimosom. Ez így is jó vagy minden héten új ágyneműt kell húzni?
Vagy úgy is jó ha hetente ki van mosva, viszont cserélve havonta van?
Köszi a válaszokat!
Ha jól értem, azt akarod mondani, hogy a kimosott ágynemüt visszahúzod száradás után?
Ez miért lenne probléma? Az aágynemü tiszta, száraz, akár évekig is csinálhatod így (mármint ha közben nem mosódik szét), ugyanolyan, mintha a szekrényböl vettél volna elö másikat.
4-es: a fennlévö ágynemüt hetente kimossa és visszahúzza, a 4. alkalom után a szekrénybe teszi és másik garnitúrát vesz elö egy hónapra.
Azaz hetente van tiszta, havonta van más-más garnitúra
#7 Néha vannak ilyen eltérő szóhasználatból eredő félreértések és az okoz ilyen helyzetet. Lehet, hoyg a kérdező családjában korábban másképp nevezték a két dologot avgy épp ahol most van, pl. a párja családjánál és ott nevezik másképpen, ezért keveredett meg benne.
Velem is volt hasonló a két család eltérő szóhasználata miatt. Az én nagymamám pont olyan baracklekvárt főzött mindig, mint anyósom. Nálunk azonban ezt barackLEKVÁRnak nevezték - a hígan folyó, finom édes, világos sárga lekvárt is, meg azt is ami sűrű, akár vágható sötétebb narancssárga változatot is. Anyósoméknál viszont ez utóbbi a lekvár, a hígan folyó az meg a dzsem. Nálunk a dzsem az amiben a gyümölcsdarabok is megmaradnak, nincs ledarálva.
Aztán egyszer barackszezonban elmondtam, hogy nagyon szeretjük a barackLEKVÁRT, abból fogy a legtöbb a lekvárok közül. Erre szegények kedvességből csináltak csak miattam a sárgabarackból is olyan nagyon sűrű, vágható lekvárt is, pedig soha nem szoktak, csak szilvából. Apósom egy napig főzte az üstben. Akkor derült ki a félreértés amikor én kerestem a másikat ők meg ezt tették elém hogy nekem csinálták. Jót nevettünk utólag, bár apósom biztos szentségelt, hogy mennyit dolgozott feleslegesen. :)
Szóval megesik az ilyen. Most tisztázódott, erre jó volt a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!