Omo mosószert miért nem lehet itthon kapni?
Egy éve fedeztem fel a Lidl-ben ezt a mosószert. Nagyon szépen mos, finom tartós friss illata van (még öblítő sem kell) és az ára is viszonylag vásárlóbarát.
Éltem Németországban, ott sok helyen láttam a polcokon szinte minden boltban.
Idehaza csak a Lidl-ben találkozok vele, nagyon ritkán. Az eladóktól kérdeztem, azt mondta hogy nem állandó termék a polcon. Akcióba szokták leküldeni
hozzájuk, vadásszam az újságban, hogy mikor van. De tudja, hogy jó, mert ő is viszi, és sokan is keresik. Azt mondja érdemes belőle betárazni ha van ilyen akció, mert olyan 2-3 havonta szokott csak lenni.
Kérdésem, hogy miért nem kapható állandó termékként ez
a magyarországi polcokon? És miért csak a Lidl árusítja?
#2 válaszolónak:
Hát köszi az egyébként pozitív- bíztató választ, de tartok tőle hogy egyedül, nem csinálnék "nyarat". Persze, egy megkeresés, levélírás nem okoz problémát.
2# az nem meggyőzès, hanem kereslet, kínálat, marketing, ès felmèrèsek eredmènye. Aztán a nèpszerüsítès.
Oreo sem kívánságra lett.
#5 Az Oreo-val kiszorítottak egy már meglevő és ismert, szinte ugyanolyan terméket a piacról - a pilóta kekszet. Igény volt rá, csak a magyar gyártású terméket - a céget felvásárolták/eladták és az új tulaj kivitte a gyártást az országból.
Még 1991-ben adták el a Győri keksz céget a briteknek, aztán lett Danone tulajdon, majd Kraft Foods, most megint más a cég neve. Azoké az Oreo is és megvették a Sport szelet gyártását is meg sok más olyan régi, jó magyar terméket is amit aztán sorra kivisznek az országból. Legutóbb a Negró cukorka járt így, a törökökhöz vitték el a gyártását.
Nem valami vásárlói igény miatt került be az Oreo, hanem mert megvették a konkurens terméket és azt felváltották vele.
6# nem így van. A pilóta keksz a Szèkesfehèrvári gyárba kèszül amióta Győrből lehozták a gyártósort.
Jelenleg Mondelèz csoport tagja a gyár. Ès az oreot is gyárják itt többfèle formában.
A felvásárlás lènyege valóban a piac, de mivel a cèg anno túlzott többsèget szerzet, így bizonyos termèkeket el kellett adnia törvènyileg. Illetve mindig ott gyártják, ahol valahogyan olcsóbb nekik.
Az oreo a külföldi sikerek miatt került be,Európába felmèrèsek után rangsorolták be a piacokat, ès ha nem vennèk nem gyártanák. A piacot központilag innen tudják jól ellátni, ezèrt felfejlesztettèk ehhez a gyárat. Ès olyan mennyisèg kell, hogy szinte állandóan gyártás alatt van. Ugyanakkor mindig a kereslethez vannak igazítva a termelèsek. Èn 24 èvig dolgoztam ott, a kezdetektől(Stollverck-"Jubi"-Danon-Győri keksz-Kraft-Mondelèz.)
Jelenleg egyes Milka csokikat is itt gyártják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!