Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan kell mosni automata...

Hogyan kell mosni automata mosógéppel?

Figyelt kérdés

Nagyon nevetségesnek hathat a kérdésem, de cikinek érzem a lakótársaimtól megkérdezni.

Szóval az a helyzet, hogy nemrég elkerültem otthonról, és az új otthonomban automata mosógép van, amit sajnos én még soha nem használtam, nem tudom hogy működik, mit hová, miért, mennyire... Igyekszem a magam kis eszével rájönni, de nem vagyok biztos magamban.

Először is az is kérdéses, hogy ugye ahová tesszük a mosószert, meg az öblítőt, ott 3 rész van. Van egy I., egy II.-es jellel ellátott, és van egy rész a öblítőnek. Eddig oké. De mit jelent az I. és mit a II.? És ha én folyékony mosószert használnék, azt is a mosópor helyére kell öntenem, vagy azt a ruhákra? Van egy Miele és 2 Indesit mosógép.

Nagyon megköszönném, ha valaki türelmesebb fel tudna világosítani.

2010. okt. 28. 12:50
 1/9 anonim válasza:
65%
Szia! Így látalanban szerintem senki nem tud neked segíteni, minden mosógép más és más. Éppen ezért nyugodtan megkérdezheted a lakótársaidat, hogy mutassák meg, hogy működik, mert nem mostál még ilyennel, és nem akarod tönkre tenni. Szerintem simán megmutatják és legközelebb már tudni fogod :) Sok Sikert!
2010. okt. 28. 12:53
 2/9 anonim ***** válasza:
92%

Az I. az előmosás, a II. normál mosás, az öblítőt felismerted.

De a mosószert teheted közvetlen a ruhára is.

A mosógépre általában rá szokták írni, hogy melyik program milyen mosást jelent. Keress egy 40 fokos programot aztán hajrá!

Ja, ha otthon keverőtárcsás hajdu mosógép volt (szürke-fehér, magas henger), és otthonról hoztál mosószert, azt ne tedd bele, mert automatákba fékezett habzású kell. (Ebből viszont gyakorlatilag bármelyik jó, Bonuxtól Arielig.)

Ha meg lekopott a mosógépről a programok összegzése, akkor kérdezd meg, hogy ők melyiket használják.

Ha HAJDU automata lenne, akkor látatlanban megmondanám, hogy a 4A mindent kimos! :)

2010. okt. 28. 13:02
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Folyekony mososzer mehet a ruhäk köze, a kis hozzä kapott (mososzerhez) pohärkäjäval együtt. AZ öblitö rekesz helye, ältaläban egy kis viräg szimbolummal van ellätva. Amugy ha megnezed a pontos tipusät, a netröl le tudod szedni a hasznälati utasitäsät. Ott benne van pontosan mit hovva merre häny meter...

SOK SIKERT

2010. okt. 28. 13:04
 4/9 A kérdező kommentje:
Nekem ilyen Ariel lila kupakos folyékony mosószerem van. Color & Style. Az a baj, hogy ilyen kis kupakja nem volt, amiben betehetném a ruhák közé. Csak úgy rá is önthetem a ruhákra? És akkor a mosószertartóba nem kell tennem csak az öblítőt?
2010. okt. 28. 13:14
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Mehet csak úgy a ruhákra, de ha a mosószertartályba teszed (II-es jelzés), úgy is tökéletes.
2010. okt. 28. 13:21
 6/9 anonim ***** válasza:
89%

Ne öntsd a ruhákra, mert nekünk a legjobb blúzunkat tette tönkre! Kis műanyag poharat csak találsz, egy kávés pohár pl. vagy levágod egy üres samponos doboz alját...

vbagy öntsd a rekeszbe!

És nagyon ügyelj! A szobatársad ruháját össze ne mosd valami piros vagy kék gönccel ami befogja, mert az válóok! Továbbá a gépbe kerül papírzsepi is, meg betét, tampon, vattalabdacs..nagyon ügyelni kell hoyg se a zsebekben de ruhák közé fogva se legyen ilyen, mert a kezdő mosók tipikus, é s nehezen orvosolható hibája, és a mosógépet is elronthatja. Valamint fémpénz, toll, biztosítótű, kulcs..úgyhogy ügyelj a zsebekre.

Valamint. Ha a kivezető cső csak úgy be van dobva akádba vagy a kagylóba, akkor MINDIG ellenőrizni kell, nem csúszott-e ki, mert el lehet áztatni az egész alattunk levő szintet 10 perc alatt.

És. Mindig ellenőrizni a programot, nehogy a finom ruhák 100 fokon legyenek kifőzve! Inkább hidegebben, és kisebb fordulatra a centrifugát, ha nem vagy biztos benne. pl. 700 fordulat bőven elég e fölött csak összegyűri. Az automata másik titka, hoyg mosás után egyből teregetünk: akkor nem kell annyit vasalni. Ha benne hagyod, teljesen összegyűri.

2010. okt. 28. 13:41
 7/9 anonim ***** válasza:
83%
nyugodtan megkérdezheted, ha otthon automata lenne, az is lehetne teljesen más. Meg aztán akkor sincs semmi, ha keverőtárcsás. Szívesen segít, mint mi. Lehet, pont ő írogat a másik szobából :)Ö
2010. okt. 28. 13:43
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szinte mindent elmondtak már neked. Moss 40 fokon (az szinte mindenhez jó) A mosószert nyugodtan beleteheted a gépbe, ha valami ruhánk foltos én öntök rá a mosószerből (folyékonyat használunk mi is) és egy kicsit megdörzsölöm. A folt kijön, de a ruhának eddig még semmi baja nem lett tőle.

Az autómata nagy előnye, hogy nem kell rögtön kiteregetni, hagyhatod öblítő stoppon, nem lesznek gyűröttek a ruhák. Viszont ha kicentrizted, akkor tényleg minél hamarabb teregesd ki. És ne centrizz túl magas fordulatszámon, sok ruha pont emiatt lesz gyűrött.

A használatiját megkeresheted ezen az oldalon: [link] Nagyon sok használati fent van rajta magyarul.

2010. okt. 28. 16:31
 9/9 anonim válasza:
19%

Nem értem, miért lenne ciki megkérdezni. Nem meglepő, hogy nem ismered feltétlenül egy imseretlen mosógép jelöléseit.

Másrészt az értetlenkedésed sem értem. Miért nem keresel neten egy használati utasítást a mosógéphez? Abban biztosan le van írva, hogy mit hová önts, és hogy milyen ruhához mit állíts be. Sőt valőszínüleg a mosószered dobozának a hátulján is rajta van, hogy hová rakd.

2010. okt. 30. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!