Hogyan kell mosni automata mosógéppel?
Nagyon nevetségesnek hathat a kérdésem, de cikinek érzem a lakótársaimtól megkérdezni.
Szóval az a helyzet, hogy nemrég elkerültem otthonról, és az új otthonomban automata mosógép van, amit sajnos én még soha nem használtam, nem tudom hogy működik, mit hová, miért, mennyire... Igyekszem a magam kis eszével rájönni, de nem vagyok biztos magamban.
Először is az is kérdéses, hogy ugye ahová tesszük a mosószert, meg az öblítőt, ott 3 rész van. Van egy I., egy II.-es jellel ellátott, és van egy rész a öblítőnek. Eddig oké. De mit jelent az I. és mit a II.? És ha én folyékony mosószert használnék, azt is a mosópor helyére kell öntenem, vagy azt a ruhákra? Van egy Miele és 2 Indesit mosógép.
Nagyon megköszönném, ha valaki türelmesebb fel tudna világosítani.
Az I. az előmosás, a II. normál mosás, az öblítőt felismerted.
De a mosószert teheted közvetlen a ruhára is.
A mosógépre általában rá szokták írni, hogy melyik program milyen mosást jelent. Keress egy 40 fokos programot aztán hajrá!
Ja, ha otthon keverőtárcsás hajdu mosógép volt (szürke-fehér, magas henger), és otthonról hoztál mosószert, azt ne tedd bele, mert automatákba fékezett habzású kell. (Ebből viszont gyakorlatilag bármelyik jó, Bonuxtól Arielig.)
Ha meg lekopott a mosógépről a programok összegzése, akkor kérdezd meg, hogy ők melyiket használják.
Ha HAJDU automata lenne, akkor látatlanban megmondanám, hogy a 4A mindent kimos! :)
Folyekony mososzer mehet a ruhäk köze, a kis hozzä kapott (mososzerhez) pohärkäjäval együtt. AZ öblitö rekesz helye, ältaläban egy kis viräg szimbolummal van ellätva. Amugy ha megnezed a pontos tipusät, a netröl le tudod szedni a hasznälati utasitäsät. Ott benne van pontosan mit hovva merre häny meter...
SOK SIKERT
Ne öntsd a ruhákra, mert nekünk a legjobb blúzunkat tette tönkre! Kis műanyag poharat csak találsz, egy kávés pohár pl. vagy levágod egy üres samponos doboz alját...
vbagy öntsd a rekeszbe!
És nagyon ügyelj! A szobatársad ruháját össze ne mosd valami piros vagy kék gönccel ami befogja, mert az válóok! Továbbá a gépbe kerül papírzsepi is, meg betét, tampon, vattalabdacs..nagyon ügyelni kell hoyg se a zsebekben de ruhák közé fogva se legyen ilyen, mert a kezdő mosók tipikus, é s nehezen orvosolható hibája, és a mosógépet is elronthatja. Valamint fémpénz, toll, biztosítótű, kulcs..úgyhogy ügyelj a zsebekre.
Valamint. Ha a kivezető cső csak úgy be van dobva akádba vagy a kagylóba, akkor MINDIG ellenőrizni kell, nem csúszott-e ki, mert el lehet áztatni az egész alattunk levő szintet 10 perc alatt.
És. Mindig ellenőrizni a programot, nehogy a finom ruhák 100 fokon legyenek kifőzve! Inkább hidegebben, és kisebb fordulatra a centrifugát, ha nem vagy biztos benne. pl. 700 fordulat bőven elég e fölött csak összegyűri. Az automata másik titka, hoyg mosás után egyből teregetünk: akkor nem kell annyit vasalni. Ha benne hagyod, teljesen összegyűri.
Szinte mindent elmondtak már neked. Moss 40 fokon (az szinte mindenhez jó) A mosószert nyugodtan beleteheted a gépbe, ha valami ruhánk foltos én öntök rá a mosószerből (folyékonyat használunk mi is) és egy kicsit megdörzsölöm. A folt kijön, de a ruhának eddig még semmi baja nem lett tőle.
Az autómata nagy előnye, hogy nem kell rögtön kiteregetni, hagyhatod öblítő stoppon, nem lesznek gyűröttek a ruhák. Viszont ha kicentrizted, akkor tényleg minél hamarabb teregesd ki. És ne centrizz túl magas fordulatszámon, sok ruha pont emiatt lesz gyűrött.
A használatiját megkeresheted ezen az oldalon: [link] Nagyon sok használati fent van rajta magyarul.
Nem értem, miért lenne ciki megkérdezni. Nem meglepő, hogy nem ismered feltétlenül egy imseretlen mosógép jelöléseit.
Másrészt az értetlenkedésed sem értem. Miért nem keresel neten egy használati utasítást a mosógéphez? Abban biztosan le van írva, hogy mit hová önts, és hogy milyen ruhához mit állíts be. Sőt valőszínüleg a mosószered dobozának a hátulján is rajta van, hogy hová rakd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!