Milyen gyakran takaritotok? És hogyan?
Szerintem is takarítás mániád van.
Minden.nap vagy max másnap sütök vagy főzök és a konyha az előtérre nyílik. Ezt szinte minden este, kivéve ha be se mentem felmosom. Brutális a helyzet mindig, valamiért messy cook vagyok.
Wc kb havonta
Furdo mas teruletei kb kethavonta de a kad csak felevente
Portorles is 2-3 havonta. Porszivozas es felmosas kb 4-6 hetente.
Amikor kisebb lakasom volt belvarosban es porsodott ott neha 3 hetente is porszivoztam.
Amugy pedig nálam mindenhol szőnyeg van, ami elég jól felfogja a por nsgy részét. Ezeket akkor szoktam kirazni es porszivozni ha minden mást is.
Ágyneműcsere kb 1-2 havonta
Semmiképp se szeretném az életem ennél több részét takarítással tölteni.
(Szomszéddal jóban vagyok, ok menetrendszeruen minden csutortok delutan takaritanak. Takaritasmanias a csaladanya. Akkor kb ablakpucolason es fuggonymosason kivul mindent kitakaritanak. Szerintem az oké viszint en sose fogom csinalni. De annal gyakrabban idopazarlasnak tunik. A csap letorlese minden hasznalat utan meg nonszensz. Konkretan nem is tudod elni az eleted csak takaritasz)
Egyáltalán nem takarítok folyamatosan, ha olyan nap van hogy felmosok és felposzivozok az összesen kb fel óra
A csap letorlese pár másodperc
A konyha kitakaritasa is pár perc (felületek és tűzhely takaritasa)
Hűha 4-6 hetente porszivozol és mosol fel? Nem lesz addigra nagy kosz? Nálunk minden meglatszik a padlón és zavar
Napi fél óra az a napod 2.5 százaléka. Rengeteg. Inkább addig jógázom, felhívom telefonon anyukámat, annyival többet alszom stb
Nálam a szőnyeg megfogja a port, az igénybevett helyeken (konyha, eloszoba) pedig irtam hogy szinte naponta takaritok. Ez nekem 7-8 perc de pl ha mar csak habarás után forr a leves akkor addig csaknálldigálnék és megcsinálom.
De, 4-6 hét alatt felgyulik a kosz. Azért szoktam porszivozni.
Át kéne programoznod magad hogy ne zavarjon. Nem egy ikea studioban elsz hanem az otthonodban. Teljesen normalis ha itt itt latszik a por es nem rogton torlod le.
Ez olyan minthkgy csomo embernel nicns semmi a konyhapulton. Hat nekem ott vannak a leggyakrabban hasznalt dolgok hogy ne kellje napi szinten elovenni. Hiaba nez ki kupisnak, heti szinten orakat sporol meg ha elol vannak
#5 kb hetente 20szor húzom le mert irodaban dolgozom, keveset vagyok otthon. Van benne bref ami fertotleniti folyamatosan
Bőven elég havonta takaritanom. De ha te a tied gyakrabban akarod, senki nem tart vissza
Amikor nagyon kicsik voltak a gyerekek és négykézláb mászkáltak a padlón addig nagyon gyakran porszívóztam és mostam fel.
Amióta megnőttek azóta ez totál felesleges. Hetente takarítunk jó esetben, de van hogy csak két hetente. Van egy robotporszívónk az ennél gyakrabban van körbeküldve de az se túl gyakran. utálok takarítani és csak annyit teszem amennyit minimálisan szükséges. Nem érdekel. Van egy csomó más dolog amivel értelmesebben el tudom tölteni az időmet.
De mindenkinek más a hobbija, van aki takarít és ezzel tölti ki a napját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!