Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » A biohulladékot hogyan gyűjtöd...

A biohulladékot hogyan gyűjtöd külön a konyhában?

Figyelt kérdés

Miben tárolod, milyen gyakran viszed ki?

A folyékony vagy szaftos ételmaradékkal (pl. pörkölt vagy egyéb húsok szaftja, levesek, főzelékek maradéka) mit csinálsz?



márc. 19. 08:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen külön gyűjtöm egy kisebb fedeles vödörben. A folyékony dolgokról leöntöm a levét, csak a száraz anyagokat teszem bele. Minden nap kiviszem.
márc. 19. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
A fedeles vödörbe teszel szemeteszacskót? Vagy anélkül, és akkor vízzel kimosod?
márc. 19. 08:17
 3/13 anonim ***** válasza:
Egy kis 5 literes vödröm van, nem teszek bele semmit, csak a hulladékot, ha kiürítettem, utána kiöblítem, ha kell kevés mosogatószert is teszek a vízbe, ez max. 5 perc.
márc. 19. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:

Komposztálható hulladékot egy kisebb mikrósban gyűjtjük, amikor megtelik, kivisszük a komposztálóba a kertbe.

Az ételmaradékot mint pl pörkölt, stb, a kukába öntjük. A levét természetesen a mosogatóba öntjük ki.

márc. 19. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
Nálam ezeket megkapják a pipik. Kivéve penészes ételek. A kezeletlen narancs és citrom megy a kukába a többi a komposztra. Amit nem esznek meg, ott hagynak a tyúkok az is megy a komposztra.
márc. 19. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Van egy munkahelyi mentett kutyánk, neki viszem ki és hozzákeverem a kajájához, bepuszilja simán.
márc. 19. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:

A növényi részek mennek a komposztra.

A többi megy a fagyóba egy dobozba, ha megtelik akkor onnan a kukába mielőtt elviszik, így nem szagosodik.

márc. 19. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
69%

"A folyékony vagy szaftos ételmaradékkal (pl. pörkölt vagy egyéb húsok szaftja, levesek, főzelékek maradéka) mit csinálsz?"

Megeszem. Az élelmiszerpazrlással a világból is ki lehet kergetni tehát ilyesmi hulladékként nem keletkezik. Elajándékozom egy túl sokat főztem csoportba, lefagyasztom vagy megeszem. Pörkölt, szaftos húsok, levesek kiválóan fagyaszthatók.


Zöldségek héját, kivéve a fehérrépa és a cékla, brokkoli torzsáját stb fagyasztóban egy fedeles vederben gyűjtöm. Ha tele a veder, zöldségalaplevet főzök belőle.


Minden mást pl almacsutka, citromhéj, cékla héj, zöldségből kovágott rossz részek, tojáshéj stb megy egy fedeles muanyag vodorbe (regi joghurtos) a hutobe. Hetente viszem a komposztba.


Ami nem komposztálhato pl ha husos dolog is volt az alaplebe akkor azokat a fott zoldseghejakat mar nem lehet komposztba tenni, kidobom a rendes kommunalis kukaba. Ugyis leviszem 3-4naponta. Ha meg nagyobb adag ilyesmi van benne akkor leviszem rogton.


Csirkecsont vagy bármi ami húsos szintén megy a fagyóba és az alaplébe.


A xsemegubi levét ami darabos, azt a wcbe ontom.

Más hulladék nincs.


Se a fagyasztós se a hutos vodorbe nem teszek zacskot. Ha nagyon olyan, mosogatogep es uj vodor, ha alog akkor folytatom a hasznalatot.

márc. 19. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:

Mekkora vödröt/dobozt tesztek és mekkora fagyasztóba a maradékoknak? (3 cipósdoboz méretű fiókom van a fagyasztóban, többnyire tele is vannak.)

Milyen zöldségek héjából készül az alaplé?

márc. 19. 16:19
 10/13 anonim ***** válasza:

#7 vagyok

Én egy fagyis dobozt használok erre a célra, pár hétig elég.

márc. 19. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!