A biohulladékot hogyan gyűjtöd külön a konyhában?
Miben tárolod, milyen gyakran viszed ki?
A folyékony vagy szaftos ételmaradékkal (pl. pörkölt vagy egyéb húsok szaftja, levesek, főzelékek maradéka) mit csinálsz?
Komposztálható hulladékot egy kisebb mikrósban gyűjtjük, amikor megtelik, kivisszük a komposztálóba a kertbe.
Az ételmaradékot mint pl pörkölt, stb, a kukába öntjük. A levét természetesen a mosogatóba öntjük ki.
A növényi részek mennek a komposztra.
A többi megy a fagyóba egy dobozba, ha megtelik akkor onnan a kukába mielőtt elviszik, így nem szagosodik.
"A folyékony vagy szaftos ételmaradékkal (pl. pörkölt vagy egyéb húsok szaftja, levesek, főzelékek maradéka) mit csinálsz?"
Megeszem. Az élelmiszerpazrlással a világból is ki lehet kergetni tehát ilyesmi hulladékként nem keletkezik. Elajándékozom egy túl sokat főztem csoportba, lefagyasztom vagy megeszem. Pörkölt, szaftos húsok, levesek kiválóan fagyaszthatók.
Zöldségek héját, kivéve a fehérrépa és a cékla, brokkoli torzsáját stb fagyasztóban egy fedeles vederben gyűjtöm. Ha tele a veder, zöldségalaplevet főzök belőle.
Minden mást pl almacsutka, citromhéj, cékla héj, zöldségből kovágott rossz részek, tojáshéj stb megy egy fedeles muanyag vodorbe (regi joghurtos) a hutobe. Hetente viszem a komposztba.
Ami nem komposztálhato pl ha husos dolog is volt az alaplebe akkor azokat a fott zoldseghejakat mar nem lehet komposztba tenni, kidobom a rendes kommunalis kukaba. Ugyis leviszem 3-4naponta. Ha meg nagyobb adag ilyesmi van benne akkor leviszem rogton.
Csirkecsont vagy bármi ami húsos szintén megy a fagyóba és az alaplébe.
A xsemegubi levét ami darabos, azt a wcbe ontom.
Más hulladék nincs.
Se a fagyasztós se a hutos vodorbe nem teszek zacskot. Ha nagyon olyan, mosogatogep es uj vodor, ha alog akkor folytatom a hasznalatot.
Mekkora vödröt/dobozt tesztek és mekkora fagyasztóba a maradékoknak? (3 cipósdoboz méretű fiókom van a fagyasztóban, többnyire tele is vannak.)
Milyen zöldségek héjából készül az alaplé?
#7 vagyok
Én egy fagyis dobozt használok erre a célra, pár hétig elég.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!