Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogy takarítjátok a páraelszívót?

Hogy takarítjátok a páraelszívót?

Figyelt kérdés
Tiszta zsír az egész, ráadásul az apró kis lyukakat ki sem lehet rendesen takarítani. Hogy szoktátok csinálni?
2010. okt. 24. 22:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Húú ! Macerás...!

A miénk csöbe van kötve,de drágának találtuk a szén meg mittudom én milyen szűrőket,ezért,egy filc/méteráru boltban vettük/.Ezt 3-4 havonta kiveszem,lefújom Well-done zsíroldóval,és pár perc után kis meleg vízben kinyomkodom!!!szigorúan gumikesztyűben!!!

Nagy barkácsoló vagyok.2-3 évente apró darabokra szedem,mindent,még a motort is,szintén zsíroldó,és magasnyomású mosóval lenyomatom.De etz nyáron szoktam.

2010. okt. 24. 22:44
 2/14 anonim válasza:
100%

Gondolom le tudod szedni az általad említett "apró lyukas rácsot"

Ha lejön. áztatni kell zsíroldóba. meg kefével kell subickolni.

18/F

2010. okt. 24. 22:50
 3/14 anonim ***** válasza:
Lyukas rácsot hideg zsíroldó, forró víz és dörzsi szivacs trióval, belső "szűrőpaplant" mosógépben 60 fokon, de centrifuga nélkül, csak kinyomkodom.
2010. okt. 25. 04:19
 4/14 anonim ***** válasza:
első nagy eszed van, szerinted az aktív szén mire való?
2010. okt. 25. 05:36
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Az aktív szenes filter amellett hogy nagyon drága sz@rt sem ér. Eleinte nekünk is az volt, de 1,5 év után úgy kidobtam mint a sütty és véstem egy csövet ki a ház falán. Azóta nincs gond, s bármit főzöl, nem érezni a házban. Nem mint az aktívszenesnél kb. 3 hetente kellett újat cserélni s az egész házban érezni lehetett a főzemények szagát.

Ha jól meg van csinálva a páraelszívó szellőztetőcsöve (pl. nem folyik bele kitről az esővíz) akkor elég úgy mint én évente 1x kicserélem azt a vékony filcet. Mosni nem érdemes (többe kerül a zsíroldó) meg különbem is azt a zsírt a filc pórusaiból az életben nem mosod ki.

2010. okt. 25. 05:56
 6/14 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Már robogok is zsíroldót venni, mert azén páraelszívóm szűrője fém és lyukacsos. Még annyit kérdeznék, hogy az áztatáskor milyen a zsíroldó és a víz aránya? Vagy inkább többször mossam le tömény zsíroldóval, majd utána forróvízzel öblítsem?
2010. okt. 25. 11:30
 7/14 anonim válasza:
100%
Szia! Én a mosogatógépbe teszem be a rácsokat. Nagyon szépen kioldja a koszt belőle.
2010. okt. 25. 13:37
 8/14 A kérdező kommentje:
Ez még eszembe se jutott, nagyon köszönöm! Akkor inkább ezt próbálom ki először! :)
2010. okt. 25. 13:50
 9/14 A kérdező kommentje:
Na leteszteltem! Nálam a mosogatógépes megoldás nem jött be, nem szedett le túl sokat belőle (mondjuk ha háromszor egymás után betettem volna, akkor lehet). Elmentem a boltba, vettem hideg zsíroldót, WELL-DONE a neve (Tescoban vettem 770 Ft.-ért, és 1 literes). Nagyon nagyon jó, de a kezetekre vigyázzatok, mert azonnal megmarja, annyira erős! Remélem én is tudtam ezzel segíteni!
2010. okt. 25. 19:23
 10/14 anonim ***** válasza:

A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 05:36

---BOCS ! Az aktív szén tabletta formában hasmenés ellen való.

2010. okt. 25. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!