Érdemes olyanok miatt venni pl mosogatógépet mert sz.r a ház, vagy hogyan kéne élni?
Állandóan elromlik a konyhai csap, vagy vízkövesedik vagy belül repedt,a drágán fizetett szerelők vagy az aktuális barátom soha nem cserélik ki az egést csapot csak javítgatják ami azt eredmenyezi hogy kb 1 honap mupva megint nem lehet mosogatni vele.
Albèrlet,a karbantartási költségek rám vannak tolva, tehát mégcsak nem is az en házam.
Aztán a másik amiért bent kell a szobában teregetnem es sokat mosok a ruhákból állandóan száll az a ruhamikroszösz beeszi magát a szekrény tetejére polcokra ágy alá, valójában állandoan tele vagyok szállingózó porcicákkal ugyanez a fürdőben is, hogy nem győzök még csempéket is állandoan portalanitani es soha nincs vége.
Gondolkodom mosogatógépen, robotporszívón,és mivel a sütő se jó pl szendvicsre ez miatt grill vagy szendvicssütőn, amiért nyikorog az ágy és esnek ki az alkatrészei csavarok meg ezek ez miatt új ágyakon is, valamint a szőnyeget mivek nem rázhatom ki a nyomorult alsoszomszed miatt a porszivo meg csak látszatra tisztít ahhoz meg takarítógép is kellene.
Aztán amiért a gáztuzhely körül fal van ami nem mosható, csempézésen is agyalok.
Vagy pl akkor is sötét a lakás ha fel van kapcsolva a mennyezeti lampa mert alig van fénye az is sárga csak es csaknközépen van egy. Ez miatt állolámpákkal vagy nem tudom hogy de több fényerőt kéne valahogy elérnem mert igy olyan mint vmi kamrában lakni.
Ez mellett nyáron katlan van tehát légkondi is kéne ide.
De ezek összesen irdatlan költségek lennének nekem, az en fizetesemhez képest, es nem is kéne semmi, ha maga a lakás nem lenne ilyen.
Ha állandoan jo lenne a csap, ha nem a szobában kéne teregetni, es nem úsznék mindennap porcicában takarítás után is már másnaptól, a szellőzőnyílások magasan amit el se érek is tiszta retek mindig, ha ki lehetne porolni rázni szabadtéren a szőnyeget, ha nyáron hűvös lenne, igazábol maga a lakás valahogy vonzza a bajt, hogy minden elromlik, a szennyet, külalakra is ronda, a nyári kín is a lakás miatt van.
De ez olcsó albérlet.
Most vagy gépekre ruházok be vagy vegyek ki vmit dupla tripla ennyiért? Ami mellett esélyem se lenne gyűjteni sem?
Nem akarok szenvedve élni hogy mosogatni se lehet ebben a sz.rban.
Nézd. Ez ilyen. Nem véletlen olcsó. Az olcsó sz*r, a jó meg drága. Te döntesz.
Olyan gépeket vehetsz, amit eltudsz utána vinni. Asztalra rakható mosogatógép, állóporszívó (10 perc se mindennap körbeszaladni vele), szárítógép, stb.
Olyat semmiképpen nem vennék, ami ottmarad (pl. klíma).
Egyébként nem igen értem a szenvedést. Egy csap nem megy tönkre magától 1 hónap alatt. Egyszer kell venni egy jóminőségűt és pár évig kiszolgál, néha ki kell takarítani a szűrőjét.
Miért nem mész olyan albérletbe ami megfelel az igényeidnek?
Ezzel a problémák nagyon nagy részét letudtad...
Én rögtön a csap kérdést nem értem. Ha többször hívtál drágán fizetett szerelőt, mondhattad volna nekik konkrétan, hogy szeretnéd kicserélni. Megnézed, milyen csapot kell oda venni, megveszed, és utána kihívsz egy szerelőt, aki felrakja. Amúgy én magamnak szereltem fel a konyhában, nem volt kivitelezhetetlen.
Amúgy a karbantartás költsége miért van rád tolva az albérletben? Ezek általában a tulajdonosra tartoznak, pont azért, mert egy jó csap azután is ott lesz, ha te már remélhetőleg a saját lakásodban élsz boldogan, tehát nem neked kéne kifizetni.
Ezt a száradó ruhából szálló mikroszöszt én sem értem, nem találkoztam a jelenséggel, vagy valahonnan máshonnan száll a por. Én javasolnám, hogy a szőnyegeket pakold el teljesen és ne használd, rengeteg por van bennük, hiába porszívózod, és csak tisztítóban tudják igazán jól kitakarítani. A fényeket meg lehet oldani állólámpákkal, a nyári melegben meg talán segít a ventilátor, de klímát beszereltetni nagy költség, azt semmiképp se fizess egy albérletben.
Amikor megszaradtak a ruhák es leszedem hajtogatom, a beszűrődő napfényben látni ahogy szall belőlük a mikrpszösz. Apró kb 1 milimeteres hajszálvékony szálacskák, vagy annyi sincs de tele lesz velük a légtér.
Az egyéb por nem is tudom hogy kerül be a házba ugyanis ha csak a ruhákból lenne az javarészt szines porcicákat alkotna, de a főleg agy alá vagy szekrenytetejére begyűrűző porcicák szürkék, tehat vmi kinti levegőporral is szennyezett lehet mivel amugy a szigetelés sem jó(miért is lenne), tehát pl a nyílászáróknál folyamat jön be a levegő, pedig kisforgalmú az utca, plusz a bejárati ajtó szellőzőnyíláson is a folyósóról a retek.
A karbantartás azert az enyém, mert alacsonyan van tartva ezzel a lakbér.
Nem tudom milyen csapot kell venni jártam már ugy pl a gázcsökéményhez a fürdőbe mikor vettem "kupakot", hogy nem jó a méret se alá alufóliát tettem a vastag hajgumimmal felfogattam es úgy raktam aztán rá a nagy fedőt" vagy mi az. Kéménysapka(?)
A csaptelepet megmozdítani se tudom mellesleg. De fogóm sincs. Valamiért senki nem akarja kicserélni, mindenki menekul tőle, kizárolag javítgatják csak.
De hiaba szerelők egy nyomorult wc tartály se megy senkinek. A wc tartály lehúzó karja letört azt se csinálta meg senki, csak valamit állitottak a szelepen vagy min, hogy ne sípoljon, mert amúgy sípolt minden lehúzásnál feltöltésnél, hanem vegyek új tartályt inkább.
Na meg véletlen egyszer lehíztam a műanyag nagytartályos wc illatosítot. Azóta el van dugulva. Azt mondták hogy csak ugy lehetne megcsinalni ha az egész wc -t kibontják másképp nem, de akkor azt már nem is lehet visszatenni tehát vegyek másik wc kagylót is.
Számtalan olyan káosz van ebben a házban hogy még életemben nem lattam olyat hogy bárki ne tudna wc-t használni, mosogatni, vagy akár furdeni, nincs nála melegvíz, senkinél nem lángolt még a konnektor se, csak nálam vannak mindig olyan csapások ami szerintem egyébként nem is létezik seholsem de nálam sorban.
Senkinél nem szakad le a ruhaszárító se a kádba, nem esik össze a másik a szobában de ha en ujat veszek az is 2 napig ha áll csak.
A szőnyeget már rég elpakoltam mivel nem tudom takarítani.
Az üres hideg laminált padló van önmagában ami itt ott persze hogy hibás felvált vagy akármi. Azt is fel kéne szedni. De nagyot dobna az egész összképen a szép szőnyegem amugy, dehát nekem az se lehet.
A beszűrődő napfényben az egyébként észrevehetetlen pici szálló akármi is látszik. Ha ez zavar, akkor húzd be a függönyt, vagy engedd le a redőnyt, mást nem tudsz csinálni.
Keress egy víz-csatorna szerelőt: mondd, hogy egy csapot kell kicserélni, a wc tartályt javítani vagy cserélni + el is van akadva valami a csatornában, ki kellene szedni. Együtt vállalja el, vagy keress mást.
Az ajtóra-ablakra lehet kapni öntapadós szigetelést huzat/hideg ellen, te is fel tudod rakni.
A ruhaszárító nálam nem a kádba, hanem az udvaron a sárba szakadt le -az se jobb :D
Oks hivok még egy szerelőt a kövi fizuból. A 10.20. szerelő után csak lesz egy csapom igaz?a remény hal meg utoljára.
Erkélyjtóra stb vettem már olyan szivacsos szigetelő hosszu csik öntapadós matricát, hát azóta a szivacsrécse szétporlik es le se lehet sikálni rendesen az egészet. Abbol megtanultam hogy ragasztani semmit nem szabad emmire mert később lekaparni se lehet, csak festékkel együtt.
A ruhaszárítód vicces 🤣
Nekem olyan hogy azota köteleket tesztelek. Már megtidtam azt is hogy van rigalmas kötél is meg nemrugalmas is. De akárhogyan felfűzöm csomózom ráteszem pótolom a köteleket, teregetéssel lehúzza a ruhák súlya. Lassan már horgászcsomókat kéne tanulnom vagy nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!