Mosogatógépbe,melyik só és kapszula jobb?
Első mosogatógépem megkaptam ajándékba,aztán aztán nem tudom melyik az a só,kapszula,és öblítő ami olcsó is jó.
Kinek mi vált be?
És pár jó tanácsot/praktikát szivesen elfogadok ..(Bosch mosogatógép)
A só sima konyhasó, rá is van írva. 2-300 Ft/kg, mint a sima konyhasó, a legolcsóbb kell, mert sok fogy belőle.
Tablettából a DM-eset használom, de Emagon szokott néha lenni olcsón Finish is. Ha port vagy gélt használsz, az elvileg gazdaságosak, mert a tabletták túlméretezettek, és nem is alkalmas igényszabta adagolásra. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha nem mos jól, akkor az nem a kevés mosóhatás miatt van.
Zsírtalanításra 1 jó evőkanál trisó vagy mosogatógéptisztító, évente párszor.
Csillogós, vízkőmentes mosáshoz 20%-os ecet vagy direkt ehhez való szer az adagolóba.
Disclaimer: nem értek hozzá
sóból bármelyik, nézni kell, mindig másik az olcsóbb. Van, hogy nagyobb dobozt adnak, összességében olcsóbban. Spar-ban is sokszor van akció.
Tablettában próbáltuk finish-t meg somatot is, kvantum csendjét. Nem voltak rosszak, de rájöttünk, hogy a lidl-s all-in is teljesen jó.
Ugyanez igaz az öblítőre, azt is lidl-ben veszünk bele.
Azt is érdemes tudni, hogy ha világít a só lámpa, nem kell azonnal rohanni tölteni. Az all in kapszulában elvileg van minden, só és még öblítő is. (bár utóbbit nem tudom hogy oldja meg)
Épp pár napja beszéltünk egy ismerősömmel arról, hogy mi értelme is van mindenféle só meg öblítő töltögetésének, mikor vannak nagyon jó és megfizethető árú kombinált kapszulák.
Én a Somat gold változatát szeretem legjobban, de a sima All in1 változatát vettem meg épp pénteken, a tescoban most akciós. 6 éve van mosogatógépünk és nekem ez tökéletesen megfelelt eddig. A nagy kiszerelést érdemes megvenni és akkor amikor valahol akciósan látod - most a 80 darabos változata volt annyi forintban, mint akció nélkül a fele ekkora mennyiség - ami meg most nem volt leárazva éppen.
Persze ehhez hozzá kell tenni, hogy nekünk elég lágy vizünk van, így nincs szükség külön vízlágyítóra, nem kell só sem külön a regenerálásához és én le szoktam öblíteni meg kicsit be szoktam áztatni a mosogatni valókat, nem kell a gépnek a rászáradt ételmaradékot is leszednie. Mielőtt elkezdem bepakolni a cuccot akkor kicsi vizet engedek a dolgokra, pár percig abban ázik, ezt leöntöm róla és úgy teszem be.
De ismerősöm meg pont azt mondta, hogy ő soha nem szokott ezzel pepecselni és neki is megfelel egy hasonló kapszula - arra nem emlékszem milyen típust használ.
A só a vízlágyító gyanta regenerálására van, és az a legjobb minden szempontból, ha megveszed a sót, és beöntöd a tartóba.
Kapszulával szerintem nem lehet spórolni, mert az a legdrágább része a folyamatnak
#5 Igazad van és ezt komolyan is kell venni.
Rendes vízlágyító berendezésünk van a házba bejövő vízre kapcsolva, mert a padlófűtésünk miatt fontos a lágy víz a rendszerben. Egy ideig olyan vízlágyító sót vettünk ami nem volt elég jó minőségű és már azzal kiakasztottuk a berendezést egy idő után - pedig az valóban vízlágyítókba való só volt.
Azért egy mosogatógépnél ez talán kevéssé gond, hiszen eleve sok mindenféle anyag kering ott mosogatás közben, de tényleg nem ugyanaz a simán megvehető konyhasó, mint a tiszta nátrium-klorid, még ha a kémiában a nátrium-kloridnak ez is a hagyományos neve, hogy konyhasó.
Mi finish termékeket használunk a bosh mosogatógéphez (ez q gyártói ajánlás).
Mindig figyelem, hogy hol akciós.
Nem jó bármilyen só, sőt tapasztalatom az, hogy a mosogatógépekhez gyártott sók között is van különbség, olcsóbb sóval tapasztaltam azt, hogy foltosak maradtak a poharak, nem azonnal, egy idő után jelentkezett ez. Az ország bizonyos területein gyakorlatilag hozzávetőlegesen lágy víz jön a csapból, így értem miért születhetnek ilyen eltérő vélemények, de ott, ahol kemény a víz, mint pl. nálam, (délnyugat), nem mindegy milyen sót használsz és nem kérdés, hogy szükség van rá, nem elég az all-in-one tabletta.
Tablettából nekem a jar platinum vált be.
Tudni kellene a pontos típusát a masinádnak, hogy a használati útmutatójában utána lehessen nézni, hogy a modern típus mit vár el. Milyen szemcsézettségű sót igényel. Én éppen most cseréltem le egy 12 éves szintén Bosch modellt egy mostani Bosch modernre. Ebbe mostani modernbe ilyet ajánlanak: [link] és a használati útmutatója is írja (valahol a végén a hibajelenségek közt), hogy azért is világíthat a sókijelzés, mert tablettázott regeneráló sót használok. De azt a modern gép már nem szereti. Holott az előző típus még elfogadta, és jóval kedvezőbb áron lehetett megvásárolni a szaküzletekben a 25 kilónyi nagy tisztaságú regeneráló sót: [link] Nyilván a meglévő 10-15 kilónyi tablettázott sót már elhasználom. Cserébe folyamatosan világít a sókijelzés, és nekem kell figyelni, hogy ne fogyjon ki és mindig töltsem utána.
Nálunk közepesen kemény kb 15 nk a víz. Egy 25 kilós pakk eddig több mint másfél évig tartott ki. Ez a készülék saját vízlágyító berendezésének a regenerálását végzi.
Mosogatószer kapszula ügyben nem tudok tanácsot adni, mert én nem használom, nem szeretem. A szabadságomat korlátozza. Nem választhatok akármilyen programot. A legelső gépemhez ajándékba odacsomagolt kapszulát üzembe helyezéskor a legrövidebb programhoz tettem be. És a program végén feloldatlanul találtam a gépben. Szóval azóta a Somat zsíroldó mosogató gélt (Grease Cutting) használom, és öblítőt (rinse vagy shine) is használok. A beüzemeléskor a sóhasználatot is beállítom a vízkeménységnek megfelelő értékre, az öblítőt pedig minimum körülire. Rendkívül sokáig elég. A gél állagú mosogatószerrel pedig bármelyik programot használhatod, a legrövidebb és legalacsonyabb hőfokú öko programtól a legmagasabb hőfokúig. Soha nem okoz problémát az oldódása. És az edények számának és szennyezettségének a mértékében egyedileg tudod adagolni - hogy most kevés kell, most több, most pedig sok. A kapszula mindig egy kapszulányi. Azzal nem tudsz takarékoskodni, ha nem szennyezettek a cuccok.
Nekem a finish sótól foltosak maradtak a dolgok.
Jar platinumot használom, nem kell hozzá öblítő.
Amióta megvan a vízlágyító nem foltosak a poharak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!